Inaktiv platsannons

Systemingenjör Miljötålighetsteknik – ljud, vibrationer och stränghet i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Sektionen för Miljötålighetsteknik tillhör Aeronautics utvecklingsavdelning och är delaktiga i utvecklingen av alla Aeronautics produkter, däribland JAS 39 Gripen. Sektionens arbete omfattar miljötålighet avseende alla integrerade system, apparater, yttre laster samt personal som hanterar systemen. Vår kompetens och vårt arbetssätt gör vår sektion unik i sitt slag.

Din framtida utmaning

I din roll som systemingenjör kommer du att arbeta med frågor och utredningar i första hand kopplade till mekanisk miljötålighet för apparater och system i våra flygfarkoster med inriktning mot ljud, vibrationer och stränghet (noise, vibration and harshness). Arbetet spänner över hela produktutvecklingscykeln från förstudier till verifiering och validering och eventuella felutredningar. Det innehåller moment av både teoretiska beräkningar och praktisk provning. Du kommer arbeta mycket i team och med många kontaktytor utåt.

Exempel på arbetsuppgifter inom mekanisk miljö kan vara kravställning och granskning av krav för apparater, utveckling och verifiering av akustisk miljö för personal, prediktering av vibrationsmiljö för civila och militära flygplan, planering, genomförande och analys av vibration- och akustikmätningar.

Den du är idag

Du tycker om att arbeta med andra och har en god förmåga att kommunicera i ditt arbete. Du är också van att driva ditt eget arbete, arbetar strukturerat och kan anpassa dig till förändrade omständigheter.

Vi söker dig som är civilingenjör eller motsvarande, med fördel inom maskinteknik, teknisk fysik eller farkostteknik med en inriktning som innehåller både mekanik och någon form av signalanalys. Har du kunskaper direkt mot ljud och vibrationer eller strukturdynamik är det meriterande. Har du erfarenhet från miljötålighetsteknik eller provning sedan tidigare är det också meriterande.

All dokumentation och många kontakter sker på engelska, så du behöver behärska engelska språket i tal och skrift. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och kräver därför svenskt medborgarskap. Placeringsort är Linköping.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Experis. Om du tycker att detta verkar intressant, tveka inte att söka. Urvalet av inkomna ansökningar sker löpande. Tjänsten kan därför komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Kontakta gärna rekryteringsansvarig om du vill veta mer om tjänsten. Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Universitet/Högskolestudier
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Engelska, Svenska

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb) | Universitet/Högskolestudier