Tyvärr är platannonsen inte aktuell längre

Utvecklingsingenjör Elektronik i Linköping

Linköping | Östergötlands län | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb) | Heltidsjobb (erfaren) | Universitet/Högskolestudier | Yrkesutbildning

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Ser du utmaningen i avancerad elektronikkonstruktion och kan leverera lösningar som svarar mot höga krav på prestanda och tillförlitlighet? Bra, för vi söker nämligen en utvecklingsingenjör med inriktning Elektronik som kommer att arbeta med elektronikkonstruktion för våra torpeder och missiler i Linköping.

Din framtida utmaning

På sektionen för Product Platform i Linköping finns kompetens inom testutveckling, komponentteknik, mönsterkortlayout samt kablage inom elektronik. Vi arbetar inom de flesta av företagets produktområden, t ex torpeder och missilsystem, och vi behöver nu förstärka oss inom kompetensområdet elektronik.

Sektionen som du kommer att tillhöra bidrar med elektronikkonstruktioner till alla projekt med elektronikinnehåll. Här kommer du, förutom att ta dig an elektronikkonstruktion för våra torpeder och missiler, arbeta med civila tillämpningar inom områden som övervakning och säkerhet. Ditt arbete blir inriktat mot digital konstruktion för signal och bildbehandling. Dina uppgifter kommer att omfatta allt från tolkning av krav till färdig produkt. Du har dessutom goda möjligheter att välja inriktning efter intresseområde. För här är arbetsformerna fria med ett självklart fokus på att våra produkter ska ha hög tillförlitlighet och framför allt fungera i besvärliga miljöer med stora mekaniska påfrestningar och varierande temperatur.

Hos oss kommer du att arbeta i projektform och ha omfattande kontakter med andra teknikområden såsom mekanik och programvara.

Eftersom vi arbetar i teknikens absoluta framkant förutsätter vi att du har genuina kunskaper inom elektronikområdet.

Den du är idag

Vi söker dig som har ett passionerat intresse för elektronikutveckling, är social och van vid att jobba i team. Det är också viktigt att du bidrar med konstruktiva och nytänkande idéer. Du är civilingenjör Y, D, E, ED eller liknande, med inriktning mot elektronikkonstruktion. Troligen är du nyutexaminerad eller har jobbat några år inom området. Du behärskar förstås språk för konstruktion av programmerbara kretsar (VHDL). Vi använder Mentor Graphics verktyg för elektronikkonstruktion.

Tjänsten innebär arbete som omfattar försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Resor i tjänsten förekommer.

Publicerad den

16-06-2018

Mer Information

Önskad utbildningsnivå
Universitet/Högskolestudier, Yrkesutbildning
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb), Heltidsjobb (erfaren)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Engelska, Svenska

Tyvärr är platannonsen inte aktuell längre

Sök igenom menyn för andra jobb eller se nedan för liknande jobb

Utvecklingsingenjör Elektronik i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla del...

Läs mer

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis