Inaktiv platsannons

Övergripande säkerhetsarkitekt till H&M:s IT-avdelning i Stockholm, Stockholms län

Om tjänsten

Har du stor erfarenhet och djupa kunskaper inom IT-säkerhet och säkerhetsarkitektur? Vill du jobba på en övergripande nivå i en dynamisk och global organisation? Här har du chansen att leda arbetet med att utveckla vår IT-miljö och arkitektur till en riskmedveten nivå som tar hänsyn till en ständigt förändrande hotbild.

 

Här på H&M:s IT-avdelning strävar vi efter att skapa effektiva IT-lösningar med hög kvalitet vilket kräver att vi har ett samordnat synsätt kring hur vi jobbar med säkerhet. Som övergripande IT-säkerhetsarkitekt kommer du ha en central roll där dina huvudsakliga arbetsuppgifter är, enkelt uttryckt, att granska, anpassa, och säkerställa en riskanpassad säkerhetsarkitektur. Du blir vår fokalpunkt för hur vi arbetar med, förbättrar, och rapporterar kring IT-säkerhet och säkerhetsarkitektur.

 

Tjänsten är placerad inom Governance-funktionen på IT-divisionen Infrastructure & Operations (I&O) i Stockholm där vi utvecklar tekniska tjänster och säkerställer global 24/7 drift åt övriga delar inom H&M:s IT-avdelning. Arbetsplatsen är både kreativ och dynamisk, tempot är högt och vi utmanar ständigt varandra att tänka i nya banor. Du kommer att få jobba aktivt med framtagande av nya säkerhetsförmågor samtidigt som du utför hotanalyser och tar fram rekommendationer för anpassning av befintlig arkitektur. Den stora komplexiteten och den höga expansionstakten gör det här jobbet både utmanande och utvecklande, och inte minst, väldigt väldigt roligt!

 

För att lyckas i rollen tror vi att du har erfarenhet av att arbeta teknik-, process-, och metodmässigt med IT-säkerhetsarkitektur i en ledande roll i en större IT-organisation. Som person har du lätt för att analysera hot och risker i ett komplext IT-landskap samt att du kan förklara helhet och detaljer ur ett säkerhetsperspektiv för olika intressenter. Du får saker att hända och har en förmåga att arbeta både teoretiskt och praktiskt. Du har ambitionen och förmågan att utvecklas trots att du redan har flera års erfarenhet från liknande roll.

 

H&M är en spännande plats för en karriär inom IT! Visste du att vi öppnar minst en ny butik varje vardag någonstans i världen och samtligt växer kraftigt online? Detta ställer höga krav på vår IT-verksamhet och ger oss många roliga utmaningar framöver. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats där vi alla växer tillsammans. Som ett av världens största modeföretag kan vi erbjuda oändliga möjligheter till en framgångsrik och internationell karriär.

 

Dina arbetsuppgifter

 

Som övergripande IT-säkerhetsarkitekt på I&O får du ett stort ansvar – och har otroligt kul. Dina arbetsuppgifter består bland annat av att:

 

- Stötta områdes- och lösningsarkitekter för etablering av sund säkerhetsarkitektur
- Säkerställa säkerhetsperspektivet i målarkitektur och roadmap för I&O:s tjänster
- Utföra hot- och riskanalyser samt skapa riskmedvetna rekommendationer
- Säkerställa att IT-säkerhetsprocessen efterlevs inom I&O
- Säkerställa uppfyllnad av säkerhetskrav på IT-system och infrastruktur
- Kartlägga, utvärdera, och prioritera skyddsförmågor och säkerhetsarkitektur

 

Din kompetens

 

Precis som alla H&M:s medarbetare är du en social, öppen, kommunikativ, försäljningsinriktad och ambitiös lagspelare med stark drivkraft och en positiv inställning. För att lyckas tror vi att du har med dig följande i bagaget:

 

- Flera års erfarenhet inom IT-säkerhet i en större organisation
- Erfarenhet av att ha jobbat med IT-säkerhet och IT-arkitektur i ledande roller
- Djupa kunskaper, tekniska såväl som teoretiska, inom IT-säkerhet och IT-arkitektur
- Erfarenhet av att självständigt driva säkerhetsarbete framåt
- Vana av att bedriva workshops
- Förmåga att skapa pedagogisk och målmedveten dokumentation
- God svenska och engelska i tal och skrift

 

Övriga kunskaper, utbildningar, och certifieringar inom IT-säkerhet är meriterande.

 

Låter det intressant? Bli vår framtida stjärna!

 

Om det här känns som en beskrivning av dig i din framtida roll, så tveka inte att söka! För frågor och mer information kontakta Johan Strind på eller på tel. 08-796 55 00.

 

Ansök genom att skicka CV och personligt brev senast den 20e februari.

 

Keywords: IT-security, security architecture

 

The IT department is an important part of the company’s business and carries out operations, software development and maintenance of the company’s systems and business applications. Our goal is to supply as cost efficient IT solutions as possible in order to offer our customers “Fashion and quality at the best price in a sustainable way”. The IT-department is located in Stockholm and Borås and conduct business virtually all over the globe. The H&M group includes in addition to H&M the brands COS, Monki, Weekday, Cheap Monday, & Other Stories and H&M Home. As an IT-department, we work with all brands.

 

 

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm, Stockholms län
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Detaljhandel | Heltidsjobb (förstajobb)