Inaktiv platsannons

Supporttekniker till administrativa avdelningen i Stockholm

Har du lite tid över nu i vår och letar efter det ultimata extraknäcket? Om du är tekniskt intresserad och tycker om att hjälpa andra så kan detta vara något för dig! Vi söker en vikarierande supporttekniker till vår interna it-support för arbete under delar av våren och sommaren.

Om tjänsten

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Hos oss får du verka i en innovativ och kreativ miljö, med uppgifter som präglas av den snabba teknikutvecklingen.

Vi tar väl hand om våra medarbetare och låter dem växa och utvecklas. Detta är också några av anledningarna till att vi har utnämnts till Sveriges modernaste myndighet.

Vad ska jag arbeta med?
Som supporttekniker kommer du att arbeta i vårt ärendehanteringssystem där supportbehov och beställningar registreras. Du förväntas dokumentera åtgärder som vidtas och även pedagogiskt kunna informera och förklara hur tekniken fungerar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara följande:

- Support, rådgivning, installation, och administration av arbetsplatsutrustning med inriktning mot applikationer, operativsystem och hårdvara samt hantering av användarkonton och behörigheter.

- Installation, konfiguration, drift och förvaltning av pc-klienter samt enklare nätverks- och autentiseringstjänster.

- Dokumentation-och informationsspridning kopplade till ovan nämnda arbetsuppgifter.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har ett stort intresse för teknik och it (plattform, datorer och mobiltelefoner) och som har kunskap om administration och installation av datorer. Du behöver också ha en god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift eftersom det i rollen ingår dokumentation och vägledning via telefon och personliga möten.

Meriterande för tjänsten är om du har en eftergymnasial utbildning inom it eller motsvarande.

Det är också fördel om du har:

  • erfarenhet av tidigare arbete med it-support
  • god allmän teknisk kompetens inom it-infrastruktur
  • tidigare erfarenhet av kontohantering i Active Directory
  • kunskap om hantering av mobiltelefoni-administration
  • kunskaper om Windows 7 kännedom om hantering av virusskydd på klienter

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att bidra till vår kultur förväntas alla PTS-medarbetare ha välutvecklade förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Då kan vi utveckla verksamheten och trivas tillsammans.

Som person är du självgående och lösningsorienterad med en förmåga att slutföra påbörjat arbete. Du tycker om att ge god service till alla omkring dig och uppskattar de sociala kontakter som ditt arbete innebär. Du är ansvarstagande och följer överenskomna processer, men kommer gärna med egna lösningsförslag.

På it-enheten hjälps man åt därför behöver du vara en prestigelös person som inte är rädd för att hugga i där det behövs.

Var på PTS ska jag jobba?
It-enheten består av totalt 13 personer och är en del av PTS administrativa avdelning, som har som huvuduppgift att stödja PTS arbete och utveckling. It-enheten ansvarar för drift, support och utveckling av PTS verksamhetssystem, webbplatser och e-tjänster. En viktig del av våra arbetsuppgifter är att stödja PTS andra avdelningar med teknisk kompetens och vår ambition är att PTS ska vara ett skyltfönster för hur robust, säker och tillgänglig teknik kan implementeras.

Hur är det att jobba på PTS?
Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Vi har intressanta och utvecklande arbetsuppgifter och tillgång till kompetensutveckling för alla. Friskvård är en del av arbetet och vi värdesätter en god balans mellan arbete och fritid.

Tjänsten är ett sommarvikariat med start snarast under maj månad till 30 juni med eventuell möjlighet till förlängning. Du vikarierar på en heltidstjänst, men för oss är det viktigare att hitta rätt person än att det blir just 40 timmar per vecka och vi vill på så sätt göra det möjligt även för exempelvis studerande att söka. Placering i Stockholm med arbete under kontorstid.

Hur ansöker jag?
Välkommen med din ansökan senast 23 april 2017. Uppge diarienummer 17-3811 i ämnesraden.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Gymnasium, Universitet/Högskolestudier, Yrkesutbildning
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb), Deltidsjobb, Sommarjobb
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Ja
Språk
Svenska

Stockholm | IT | Heltidsjobb (förstajobb) | Deltidsjobb | Sommarjobb | Gymnasium | Universitet/Högskolestudier | Yrkesutbildning