Inaktiv platsannons

Konstruktörer till strukturutveckling i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Avdelningen Airframe Development har i uppgift att konstruera och analysera flygplansskrovet samt arrangera installation av system vid utvecklingen av flygande farkoster. Avdelningen innefattar följande områden: Skrovkonstruktion, Systeminstallation, Strukturanalys samt Teknisk ledning och Operativ ledning.

Du blir en del av området Skrovkonstruktion som består av en mindre stab samt fem sektioner, indelade enligt produkt/funktionsansvar, med totalt ca 85 medarbetare. Vårt gemensamma ansvar är att utveckla och vidmakthålla samtliga framtida eller befintliga flygsystem genom att tillhandahålla kompetens i världsklass inom strukturteknologi och ingenjörskonst.

Du blir en del av ett område som befinner sig i en expansiv fas, med flera parallellt pågående projekt, bland annat Gripen E, Global Eye Special Mission, samt Saab/Boeing T-X Trainer. Området engagerar sig kontinuerligt i studier av framtida produkter och teknologier för att utveckla organisationens helhetsförmåga. Just nu söker vi ett flertal konstruktörer med inriktning mot metall- och/eller kompositstruktur. Vi välkomnar erfarna konstruktörer såväl som konstruktörer med några få års erfarenhet som vill utvecklas inom flygplanskonstruktion.

Din framtida utmaning

Detta är ett utmärkt tillfälle att bli en del av ett unikt företag med unika produkter. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå i att utveckla lättviktskonstruktioner från konceptuell nivå till slutgiltigt konstruktionsunderlag, vilket innefattar:

  • Utvärdering av olika konstruktionsalternativ som uppfyller tekniska krav avseende funktion, gränssnitt, vikt, hållfasthet, kostnad samt produktionsrelaterade krav.
  • Samarbete och koordinering med ingenjörer tillhörande andra tekniska discipliner inom det tvärfunktionella team som du kommer att vara en viktig del av
  • Sammanställning och presentation av föreslagna konstruktionslösningar för granskning under ledning av seniora ingenjörer
  • Definition av konstruktionsunderlag, 3D-modeller och digitala instruktioner, i enlighet med state-of-the-art modellbaserad designmetodik
Den du är idag

Du är en person med stort tekniskt intresse. Vi tror att du har en universitetsexamen med teknisk inriktning eller motsvarande yrkeserfarenhet, gärna med inriktning mot maskinteknik eller lättviktskonstruktioner. Vi anser att dina personliga egenskaper är viktigare än antal år av erfarenhet, då grad av ansvar kommer anpassas därefter.

Personliga egenskaper som värderas högt är flexibilitet, motivation och engagemang, förmåga och intresse att lösa problem enskilt och i grupp, samt en vilja att kontinuerligt utvecklas. Du har förmågan att leda dig själv mot uppsatta mål. Du har erfarenhet av 3D-modellering i CAD-system. Kunskaper i Catia V5 är meriterande men inte ett krav. Du kommer att erbjudas utbildning och mentorskap efter behov. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Välkommen in med din ansökan!

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Universitet/Högskolestudier, Yrkesutbildning
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb), Heltidsjobb (erfaren)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Engelska, Svenska

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb) | Heltidsjobb (erfaren) | Universitet/Högskolestudier | Yrkesutbildning