Inaktiv platsannons

Systemingenjör till System Integration i Östersund

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Vi söker nu en systemingenjör på avdelningen Infrastructure and Land Systems inom affärsenhet Tactical. Tactical erbjuder tjänster, lösningar och system i Sverige och internationellt inom den landbaserade och navala arenan. Den grupp du kommer att tillhöra arbetar inom skydd mot CBRN ( Kemiska, Biologiska, Radiologiska och Nukliära händelser) och dina arbetsuppgifter rör framförallt ett ledningssystem avsedd för att samla in och presentera data från CBRN-sensorer.

Din framtida utmaning Du kommer jobba i en grupp med många olika arbetsuppgifter och ansvarsområden. Huvuduppgifterna är kopplad till utveckling, test & verifiering och delprojektledning av ett ledningssystem som är avsedd att hantera information från olika sensorer

  • Arbetet kräver hög flexibilitet och förmåga att leverera inovativa lösningar.
  • I leveransfas kommer arbetet innebära att hålla ihop integrering av olika delsystem samt leda test & verifiering av detta. Vissa perioder är det mer vidareutveckling av systemet.
  • Andra uppgifter som support, dokumentation, underhållsberedning m.m. kan även förekomma.
Arbetet innebär en del resande både inom och utanför Sverige. Den du är idag

För att trivas på vår sektion har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du är trygg och stabil som person vilket märks i dina kontakter. Du är självgående och har god samarbetsförmåga. Du behöver vara flexibel och kunna jobba med olika typer av arbetsuppgifter inte alltid kopplad mot teknikområdet.

Du är systemvetare/IT-ingenjör och är erfaren att arbeta med olika IT-system. Lägre utbildningsnivå kan vara ok om tekniknivån uppnåtts under arbetslivet istället. Vi arbetar till del med Linux-servrar men i huvudsak system som bygger på Windows. Du kan nätverksteknik och har god förståelse för säkerhetslösningar. Du har god kunskap om seriegränssnitt. Du har lätt för att sätta in dig i nya system och du har förmågan att sätta dig in både på applikationsnivå, nätverksnivå och transmissionsnivå. Erfarenhet av att arbeta i fältmiljö och/eller arbete i andra länder är meriterande.

Publicerad den

16-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Universitet/Högskolestudier
Ort
Östersund
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb), Heltidsjobb (erfaren)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Engelska, Svenska

Östersund | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb) | Heltidsjobb (erfaren) | Universitet/Högskolestudier