Inaktiv platsannons

Maskiningenjörer till strukturutveckling i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. Avdelningen Airframe Development har i uppgift att konstruera och analysera flygplansskrov och inredning samt arrangera installation av system vid utvecklingen av flygande farkoster. Avdelningen innefattar följande områden: Skrovkonstruktion, Systeminstallation, Strukturanalys samt Teknisk ledning och Operativ ledning.

Du blir en del av området Skrovkonstruktion som består av en mindre stab samt fem sektioner, indelade enligt produkt/funktionsansvar, med totalt ca 85 medarbetare. Vårt gemensamma ansvar är att utveckla och vidmakthålla samtliga framtida eller befintliga flygsystem genom att tillhandahålla kompetens i världsklass inom strukturteknologi och ingenjörskonst.

Du blir en del av ett område som befinner sig i en expansiv fas, med flera parallellt pågående projekt, bland annat Gripen E, Global Eye Special Mission, samt Saab/Boeing T-X Trainer. Området engagerar sig kontinuerligt i studier av framtida produkter och teknologier för att utveckla organisationens helhetsförmåga. Just nu söker vi ett flertal konstruktörer med inriktning mot metall- och/eller kompositstruktur. Vi välkomnar erfarna såväl som nyutexaminerade ingenjörer som vill utvecklas inom flygplanskonstruktion.

Din framtida utmaning

Som en del av vårt team kommer du att arbeta med utvecklingen av flygplansskrov. För den flygintresserade är detta ett spännande jobb som ger möjlighet till stor inblick i hela den strukturella designen inuti flygfarkosten. Alla arbetar tätt ihop både internt inom konstruktions-teamet och med angränsande discipliner så som hållfasthet, produktionsteknik och systeminstallation. God kommunikation, sammanhållning och trivsel är nyckelfaktorer för ett framgångsrikt utvecklingsarbete i samtliga av våra projekt.

Arbetet utförs med hjälp av MBD, Model Based Definition, som är den senaste tekniken inom CAD och produktutveckling. Uppdragen varierar mellan olika utvecklingsfaser och innefattar allt ifrån konceptdesign till detaljtillverkning och sammanbyggnad.

Den du är idag

Vi söker dig som har ett genuint intresse för flyg och teknik. Vi ser gärna att du är engagerad och noggrann samt att du uppskattar att kontinuerligt bygga på din kompetens och att utvecklas. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt men ändå fungerar väl i gruppen och kan bidra till en trivsam och stödjande arbetsmiljö.

Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av konstruktion och produktutveckling men det är inget krav för att söka tjänsten. Stora delar av den kompetens som krävs i rollen utvecklas bäst på plats. Lämplig utbildningsbakgrund är civil- eller högskoleingenjör inom maskinteknik, produktutveckling, flyg eller motsvarande. Vi har flera internationella samarbeten. Engelska är koncernspråk och används ofta i det dagliga arbetet. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Välkommen in med din ansökan!

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Universitet/Högskolestudier
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb), Heltidsjobb (erfaren)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb) | Heltidsjobb (erfaren) | Universitet/Högskolestudier