Inaktiv platsannons

Vi söker nu Mekanikkonstruktörer till El- och Avionikinstallation i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

El- och Avionikinstallation på Aeronautics består av två parallella teknikområden med gemensamma uppgifter och delat ansvar. Tillsammans arbetar vi för att förse alla våra produkter Gripen, Saab340/2000, GlobalEye, SK60 med fler, med rätt utvecklingskompetens.

Vi designar och konstruerar mekaniska artiklar och kablage. Vi ansvarar även för mekanisk installation och integrering av avionik i alla flygfarkoster.

Installationerna görs i hela produkten, vilket ger oss en bred produktkunskap. Vi har en daglig och konstruktiv dialog med el-schema, skrov och övrig mekanisk installation, vilket ger en varierad och givande arbetsdag.
Förstudier är en annan del av vår verksamhet, både för nya funktioner i befintliga produkter och för nyutveckling.
Vi är ett glatt och väl fungerande gäng som stöttar och lär av varandra och nu har vi en tillströmning av nya intressanta (internationella) uppdrag. Hos oss finns goda möjligheter att utvecklas internt.
Vi söker därför fler medarbetare som vill utvecklas tillsammans med oss!     

Din framtida utmaning

Din roll som konstruktör blir att utveckla våra produkter och säkerställa ingående installationsmaterial och utrustning. Arbetet sker från koncept till färdig produkt. För att produkterna ska gå att producera och underhålla kommer du även behöva stötta produktion och eftermarknad. Arbetet bedrivs i projektform och delvis ritningslöst och våra arbetsverktyg är i första hand CATIA V4/V5, ENOVIA V5 VPM samt PDM-systemet TeamCenter. Utvecklingsarbetet förutsätter även ett samarbete med angränsande discipliner t.ex. standardkontoret, beräkningsingenjörer, systemutveckling, underhållsberedning och miljöteknik. Tillsammans tar vi fram konstruktioner som för helhetens bästa, möter ställda krav.

Vi har också kontakter med kunder, leverantörer och partners över hela världen.     

Den du är idag

Du är kreativ som person, drivande i ditt arbetssätt och har ett brinnande intresse för produktutveckling. Du ska kunna arbeta självständigt och fungera väl i grupp.
För tjänsten krävs examen som högskoleingenjör/civilingenjör eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
Erfarenheter inom mekanik- eller skrovkonstruktion, elektromekanik eller angränsande områden samt CATIA V4 eller V5 är det en merit. Nc-tillverkning, plåtbearbetning.
Att du kan engelska förutsätter vi.
Svenskt medborgarskap är ett krav då vi hanterar försvarshemligt material.  

Välkommen in med din ansökan!   

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Universitet/Högskolestudier, Yrkesutbildning
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb) | Universitet/Högskolestudier | Yrkesutbildning