Tyvärr är platannonsen inte aktuell längre

Junior IT-tekniker - Infrastruktur i Linköping

Linköping | Östergötlands län | IT | Heltidsjobb (förstajobb) | Gymnasium | Universitet/Högskolestudier | Yrkesutbildning | Annan

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Group ICT är en del av Saab koncernen och ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings- och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, storage, nät, klienter mm.

Vi ansvarar även för driften av datorhallar med kringutrustning samt tillhandahåller systemutvecklingsstöd och programanpassning.

I vår verksamhet ingår teknikbevakning på områden som operativsystem, databaser, virtualisering, säkerhet och nätverk. Vi är även kravställare mot underleverantörer och övrig IT miljö inom koncernen. Verksamheten präglas av systematiskt datasäkerhetsarbete samt teknikbevakning inom angränsande verksamhetsområden.

Din framtida utmaning

Du kommer att bli en del av Group ICT och vara delaktig i utveckling, drift, support samt förvaltning. Arbetet sker ofta i projektform med stor fokus på IT-säkerhet.

Eftersom att vi rekryterar brett inom infrastrukturområdet kommer rollen att kunna anpassas utifrån din erfarenhetsnivå samt ditt intresse. Det vi kan garantera är ett varierande arbete, med möjlighet att fördjupa dig inom valda områden. Saab erbjuder dig ett fritt jobb, arbetsuppgifterna är tydliga men du planerar själv din dag.

Introduktion och mentorskap är något som Saab satsar mycket på. Som ny i teamet på Group ICT får du en gedigen introduktion och har alla möjligheter att bolla frågor och funderingar med dina kollegor, allt detta för att du ska komma in i arbetet på ett bra sätt.

Resor inom och utom Sverige förekommer.

Den du är idag

För dig som junior ser vi följande bakgrund som intressant:

  • Gärna relevant eftergymnasial utbildning inom området
  • Brinnande intresse för IT och infrastruktur
  • Något år arbetslivserfarenhet och/eller gedigna fritidsprojekt inom området

För att trivas och leverera i rollen behöver du vara målinriktad och drivande. Noggrann samt analytisk är också viktigt. Då du har många kontaktytor både internt och externt värderar vi din kommunikationsförmåga och servicekänsla. Att du är flexibel och trivs med omväxling ser vi som ett måste.

Känner du dessutom till några av nedan tekniska områden, kan du vara den vi söker:

  • Drift och installation
  • Nätverk
  • Linux/Solaris
  • MS Windows Server/Desktop

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess, varför svenskt medborgarskap är ett krav.

Publicerad den

16-06-2018

Mer Information

Önskad utbildningsnivå
Gymnasium, Universitet/Högskolestudier, Yrkesutbildning, Annan
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Engelska, Svenska

Tyvärr är platannonsen inte aktuell längre

Sök igenom menyn för andra jobb eller se nedan för liknande jobb

Junior IT-tekniker - Infrastruktur i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla del...

Läs mer

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis