Tyvärr är platannonsen inte aktuell längre

Säkerhetsanalytiker logganalys i Linköping

Linköping | Östergötlands län | IT | Heltidsjobb (förstajobb) | Gymnasium | Universitet/Högskolestudier | Yrkesutbildning | Annan

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Group ICT är en del av Saab koncernen och ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings- och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, storage, nät, klienter mm.

Vi ansvarar även för driften av datorhallar med kringutrustning samt tillhandahåller systemutvecklingsstöd och programanpassning.

I vår verksamhet ingår teknikbevakning på områden som operativsystem, databaser, virtualisering, säkerhet och nätverk. Vi är även kravställare mot underleverantörer och övrig IT miljö inom koncernen. Verksamheten präglas av systematiskt datasäkerhetsarbete samt teknikbevakning inom angränsande verksamhetsområden.

Din framtida utmaning

Som säkerhetsanalytiker kommer du att bli en del av Group ICT.

Du kommer att ha en viktig roll med syfte att nosa upp, spåra och analysera eventuella oegentligheter i interna system. Du arbetar självständigt med säkerhetsgranskning, analys, systemhärdning etc., men samverkar även med kollegor inom angränsande områden.

Rollen ger dig stor frihet, du arbetar i utmanande processer och kommer själv att planera och strukturera ditt arbete.

Resor inom och utom Sverige förekommer.

Den du är idag

Du har erfarenhet av och ett stort intresse för djupare IT-säkerhetsteknik. Vi ser gärna att du har en teknisk utbildning i grunden.

Mer specifikt söker vi dig med erfarenhet inom:

  • Säkerhetsgranskning
  • Penetrationstest
  • IT-forensisk intrångsdetektering
  • Logghantering

Då du kommer att arbeta självständigt inom området behöver du trivas i ditt egna sällskap. Vi ser att du behöver vara drivande, analytisk samt noggrann. Du har kontaktytor både internt och externt, varför det är viktigt att du har förmåga att kommunicera.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess, varför svenskt medborgarskap är ett krav.

Publicerad den

16-06-2018

Mer Information

Önskad utbildningsnivå
Gymnasium, Universitet/Högskolestudier, Yrkesutbildning, Annan
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Tyvärr är platannonsen inte aktuell längre

Sök igenom menyn för andra jobb eller se nedan för liknande jobb

Säkerhetsanalytiker logganalys i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla del...

Läs mer

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis