Inaktiv platsannons

Supporttekniker i Göteborg

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Air Traffic Management (ATM) är en enhet inom Saab som utvecklar system inom området flygtrafikledning. Systemen används för att effektivisera flygtrafikledning, vilket ställer mycket höga krav på deras säkerhet och tillgänglighet. Vi är världsledande inom fjärrstyrd flygtrafikledning (). Vår verksamhet finns idag i Göteborg, Växjö, Apeldoorn (Holland) och Syracuse (USA).

Sektionen Customer support and maintenance har som uppdrag att leverera avtalade supporttjänster till våra kunder under produktens livscykel. Genom ett professionellt bemötande ska vi bidra till en långsiktig och god kundrelation.

Våra lösningar ligger i teknikens framkant och för rätt person finns stora möjligheter att arbeta med utvecklande och utmanande arbetsuppgifter, tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare. Vi söker nu en duktig och nyfiken Supporttekniker med ett stort teknikintresse för att förstärka den svenska delen av teamet i Göteborg.

Din framtida utmaning

Vi söker en duktig Supporttekniker som kommer att arbeta med våra eftermarknadsaffärer, allt från teknisk support i form av felsökning och analys av driftstörningar till hantering av tilläggsbeställningar. I rollen ansvarar man även för att bibehålla och utveckla våra referenssystem och ska bistå leveransprojekten med teknisk dokumentation och kompetens avseende nätverk och hårdvara.

Arbetet kommer innebära att erbjuda hjälp och stöd åt våra kunder eller användare som har problem med sina system. Du kommer ha direktkontakt med tekniker hos kunden som arbetar på en mer detaljerad nivå. Kunderna finns bland annat i Sverige, Finland, Nederländerna och Tyskland.

Den du är idag

Du har en teknisk utbildning med inriktning mot data eller systemvetenskap. Du har djupare kunskaper och erfarenhet av Windows och Linux, samt nätverkskunskap. Du är kundorienterad och behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Då arbetet innebär mycket kundkontakt är det viktigt att du har enkelt för att kommunicera med andra, och att du trivs i en kundbemötande roll. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med teknisk dokumentation och/eller IT-support. Även kunskap om Cisco switchar och routrar samt programmeringskunskaper är meriterande.

Som person är du social med en god förmåga och vilja att samarbeta med andra och att skapa relationer och nätverk. Du är lyhörd och kommunikativ, och trivs med att jobba med andra mot ett gemensamt mål. Du är prestigelös med en god förmåga att ta egna initiativ och självständigt strukturera och driva ditt arbete.

Då vi levererar system till hela världen, ex. Europa, Asien och USA, bör du vara beredd på att resa en del i ditt arbete. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan nu!

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Gymnasium, Universitet/Högskolestudier, Yrkesutbildning
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb), Heltidsjobb (erfaren)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Engelska, Svenska

Göteborg | IT | Heltidsjobb (förstajobb) | Heltidsjobb (erfaren) | Gymnasium | Universitet/Högskolestudier | Yrkesutbildning