Inaktiv platsannons

Sektionen datorsystem söker erfaren ledare i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.
Området Simulatorer, Träning och Support är en del av Aeronautics utvecklingsorganisation med ansvar att stötta utvecklingsorganisationen med simulatorer, riggar och stödsystem för samtliga produktutvecklingsfaser (koncept, marknadsföring, utveckling och verifiering/validering).

Dessutom ansvarar området för att leverera egna produkter kring pilotträning, till exempel träningssimulatorer, samt DMGS, geodataproduktion för flygplan, träning och stödsystem. Inom området finns all den ingenjörskunskap som krävs för att konstruera, utveckla, producera och leverera samt att genomföra utbildning för levererade produkter och system.

Området har en internationell inriktning och bedriver drift och förvaltning av stora anläggningar både inom och utom Sverige. Dessutom driver området ett antal internationella samarbeten kring utveckling och produktion. Inom området finns det mångårig erfarenhet med ett djupt och brett kunnande inom simulatorteknik. Området är unikt i rollen som komplett leverantör genom hela produktutvecklingscykeln. Allt arbete bedrivs i ett integrerat samarbete med flygplansutveckling och flygutprovning.
Genom ovan kan vi erbjuda fantastiska möjligheter till personlig utvecklig inom disciplinen simulatorteknik.

Sektionen Datorsystem sysselsätter ungefär 25 personer (varav 20 är egen personal). Sektionen ansvarar för drift och utveckling av datorplattformar för Saabs interna och externa flygsimulatorer samt stödsystem. Andra tjänster som sektionen tillhandahåller är utvärdering, anskaffning och anpassning av nya systemkomponenter. Kompetensområdet omfattar operativsystem, drivrutiner, realtidssystem, I/O-system, nätverk och informationssäkerhet. Datorsystemen ingår i simulatorer och tekniska/taktiska stödsystem vilka levereras till såväl svenska som till utländska kunder.
Sektionen är inne i en mycket intensiv och förändringstung fas med målsättningen att bygga upp datormiljöer med såväl hårdvara, mjukvara och olika mjukvaruapplikationer på såväl Windows, Linux och Solaris-plattformar för den svenska och brasilianska kunden.
Våra huvudsakliga utmaningar är att kombinera nyutveckling med förvaltning och driftansvar för befintliga system och riggar, samt att ge användare av våra produkter de verktyg de behöver.
Välkommen till en arbetsplats med många inspirerande utmaningar och med stora möjligheter till personlig utveckling i en internationell miljö och med ett fantastiskt gäng.

Din framtida utmaning

Tjänsten som sektionschef innebär att leda och fördela arbete, utveckla resurs- och kompetens inom sektionen, samt säkerställa ett effektivt arbetssätt inom ansvarsområdet. Sektionens arbete bedrivs både i projektform och som linjeverksamhet. Som sektionschef ansvarar du för sektionens verksamhetsplan och målstyrning.
Utöver att verka på sektionen så sitter du med i områdets ledningsgrupp och deltar i utvecklingen av hela områdets förmåga. Då vi har en uttalad produktorganisation där datorsystem är en viktig komponent i huvuddelen av våra produkter är det viktigt att ta helhetsansvar och känna för hela verksamheten.

Den du är idag

Vi söker dig som är en drivande och inspirerande ledare som genom delaktighet och motivation skapar engagemang för helheten. Du är van vid att påverka och ta affärsmässigt ansvar. Du gillar att utveckla människor och verksamhet samt är tekniskt intresserad. Som person har du god kommunikativ förmåga, är tydlig och kan få alla att arbeta tillsammans mot gemensamma mål.

Öppenhet, förändringsvilja och att leda i förändring är viktiga egenskaper.
Som sektionschef arbetar du både strategiskt och operativt, och du kommer få kontaktytor både externt och internt inom Saab. Vi har internationellt samarbete som kräver goda kunskaper i engelska. Du har högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet och har tidigare erfarenhet av en ledande roll med personalansvar.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Vi arbetar med löpande urval, så skicka in din ansökan redan idag.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Gymnasium, Universitet/Högskolestudier, Yrkesutbildning
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb), Heltidsjobb (erfaren)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Engelska, Svenska

Linköping | IT | Heltidsjobb (förstajobb) | Heltidsjobb (erfaren) | Gymnasium | Universitet/Högskolestudier | Yrkesutbildning