Inaktiv platsannons

Mjukvaruarkitekt inom Gripen E i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Område Avionik ansvarar för utveckling av flygplanets grundplattform (datorarkitektur, mjukvaruarkitektur, implementation av lågnivå- och säkerhetskritisk mjukvara). Vi har även ansvar för utvecklingsprocess och metodik inom mjukvaruutveckling. Vår verksamhet lägger grunden för hela den övriga funktionsutvecklingen inom Gripen E-projektet. Inom sektionen Software Architecture and Modeling ansvarar vi för modellbaserad utvecklingsmetodik, framtagning av Gripen Es datorplattform och mjukvaruarkitektur.

Din framtida utmaning

Vårt team för mjukvaruarkitektur i Gripen E söker nu förstärkning.

Söker du inspirerande och varierande uppgifter med stor bredd som sträcker sig från att förstå objektkodsutlägg till att presentera och motivera för management om övergripande designbeslut som slår mot 1000 utvecklare, har du kommit helt rätt. Din roll har ansvaret att se till att våra produkter har en sund arkitektur som håller för kontinuerlig funktionsutveckling kommande decennier och under tiden fortsätter den att vara effektiv i alla faser av utvecklingen som ex. test, prestanda, design och underhållsbarhet samtidigt som att den skall kvalificeras enligt myndigheternas krav.

En stor del av arbetet handlar om att stödja och guida de olika utvecklingsteamen till att göra en tillräckligt bra design. Ditt kontaktnät är enskilda utvecklaren, utvecklingsteamen, systemarkitekter och projektledning, kort och gott alla som berörs av systemutveckling.

Den du är idag

Du är en driven, nyfiken och kommunikativ person som snabbt kan sätta dig in i nya arbetsuppgifter och är öppen för att arbeta på olika nivåer i utvecklingskedjan. Du har ett stort intresse för att se till helheten och hur man kan skapa gemensamma lösningar.

Du behöver vara trygg med att driva frågor inom en stor utvecklingsorganisation. Då rollen innebär att du blir en nyckelfigur för att ta fram ny mjukvarufunktionalitet sätts stor vikt vid din personlighet. Du är civil/högskoleingenjör eller har annan teknisk bakgrund med flera års yrkeserfarenhet och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på engelska och på svenska. För att lyckas i denna roll tror vi att du har en gedigen erfarenhet av system- och mjukvaruutveckling inom stora komplexa system.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap. Gillar du att se till helhet, detaljer och en del riktigt intressanta programmeringsproblem tveka inte att höra av dig.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb), Heltidsjobb (erfaren)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT, Försäljning / Inköp
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Engelska, Svenska

Linköping | Försäljning / Inköp | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb) | Heltidsjobb (erfaren)