Tyvärr är platannonsen inte aktuell längre

Tekniker Radiosystem i Växjö

Växjö | Kronobergs län | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb) | Heltidsjobb (erfaren) | Universitet/Högskolestudier

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Naval Services & Communications, en sektion inom affärsenhet Tactical Solutions, erbjuder kvalificerade tekniska tjänster, tekniskt systemstöd samt förebyggande- och avhjälpande underhåll inom militära och civila radiokommunikationslösningar.

Till vår sektion behöver vi nu förstärka teamet med ytterligare medarbetare och söker dig som vill arbeta som tekniker med militära och civila radiosystem. Verksamheten innebär ofta ett nära samarbete med våra kunder/uppdragsgivare där vi bedriver tekniska tjänster, teknisk support och kvalificerad felsökning.

Din framtida utmaning

Vi stödjer våra kunder med tekniskt systemstöd inom supportområdet för rätt tillförlitlighet till bästa totalekonomi i alla faser. Våra kunder återfinns främst inom den militära sektorn men även civila myndigheter och organisationer förekommer.

Dina arbetsuppgifter kommer i första hand att omfatta:

  • Felsökning och reparation av kommunikationssystem ner till komponentnivå
  • Förebyggande och avhjälpande underhåll
  • Samverkan med systemansvariga för att föreslå/utföra förbättringar/modifieringar
  • Medverkan till att effektivisera arbetssätt, metoder och verktyg

Arbetet genomförs både i egen verkstad och ute hos kund. Vi erbjuder dig goda möjligheter att utvecklas tillsammans med oss inom dessa områden!

Den du är idag

Du har teknisk utbildning på lägst gymnasienivå eller motsvarande. Du har kunskaper och förmåga att felsöka på och reparera utrustning inom analog och digital elektronik.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

  • Programstyrd testutrustning och felsökning
  • Mjuklödning alternativt behörighetsbevis inom mjuklödning
  • Försvarets sambandsmateriel, miljö- och arbetssätt

Du är noggrann, håller god ordning, är teknikintresserad och har förmåga att se och identifiera lösningar som bidrar till att verksamheten utvecklas. Du bör vara uppfinningsrik och praktiskt lagd då arbetet omfattar felsökning och reparationer.

Som person vill vi att du är analytiskt lagd, har förmågan att arbeta enskilt och i grupp inom företagets ramar, har ett kritiskt och kreativt tänkande, utmanas av att lösa problem samt har förmågan att förstå kundens behov. Du har god datorvana och förmåga att använda MS-Office. Vidare måste du ha goda kunskaper i både svenska och engelska i såväl tal och skrift. Då arbetet innebär resor, både inom och utanför Sverige, är körkort ett krav.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

22-05-2018

Mer Information

Önskad utbildningsnivå
Universitet/Högskolestudier
Ort
Växjö
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb), Heltidsjobb (erfaren)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Tyvärr är platannonsen inte aktuell längre

Sök igenom menyn för andra jobb eller se nedan för liknande jobb

Tekniker Radiosystem i Växjö

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla del...

Läs mer

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis