Inaktiv platsannons

Elektronikingenjör undervattensprodukter i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Ser du utmaningen i avancerade produkter med mycket höga krav på prestanda och tillförlitlighet? Bra, för vi söker nämligen en elektronikingenjör som kommer att arbeta med vidareutveckling och modifieringar av våra undervattensprodukter. Här på Saab vill vi alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald.

Din framtida utmaning

Sektionen som du kommer att tillhöra genomför allt inom elektronikkonstruktion och elektroniksystemkonstruktion, både digitalt och analogt. Du kommer att arbeta med elektronikkonstruktion, men ett viktigt inslag är också att stötta med problemlösning vid behov i projekt, produktion eller hos kund. Du kommer att föreslå och genomföra lämpliga åtgärder. Detta kräver god produktkunskap, som du kommer att utbildas för. Resor förekommer både inom Sverige och utomlands. Här är arbetsformerna fria med ett självklart fokus på att våra produkter ska ha hög tillförlitlighet och framför allt fungera i besvärliga miljöer med stora mekaniska påfrestningar och varierande temperatur. Hos oss kommer du att arbeta i projektform och ha omfattande kontakter med andra teknikområden såsom mekanik och programvara.

Eftersom vi arbetar i teknikens absoluta framkant förutsätter vi att du har goda kunskaper inom elektronikområdet och lätt för att sätta dig in i komplicerade elektroniksystem. Givetvis måste vi kontinuerligt utbilda vår personal, att dina kunskaper är på topp är en nyckel till vår framgång. Därför erbjuder vi våra anställda en mängd kurser för att skapa framtida specialister och ledare.

Den du är idag

Vi söker dig som har ett stort intresse för elektroniksystem, är social, serviceinriktad och van vid att jobba i team. Det är också viktigt att du bidrar med konstruktiva och nytänkande idéer. Du är högskoleingenjör eller har motsvarande erfarenhet. Din inriktning är mot elektroniksystem och konstruktion. Troligen har du jobbat med elektronikkonstruktion några år. För den här tjänsten är bredd viktigare än djup. Du är analytisk och van att lösa problem.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Universitet/Högskolestudier
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb), Heltidsjobb (erfaren)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT, Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Engelska, Svenska

Linköping | Produktion / Industri | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb) | Heltidsjobb (erfaren) | Universitet/Högskolestudier