Inaktiv platsannons

Projektledare Vehicle Electronics i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Produktområdet Vehicle Electronics ansvarar för utveckling, tillverkning och försäljning av dator- och videosystem för bl.a. markfordon och handburna system. Verksamheten omfattar systemintegration, utveckling av inbyggda datorsystem och supportåtaganden inom områden som datorteknik, avancerad videoöverföring, displayer och sensorintegration. Vi söker nu en projektledare till Through Life Support.

Vehicle Electronics tillhör avdelningen Vehicle Systems som bl.a. utvecklar och supportar fordonsbaserad elektronik, dator- och videosystem till våra globala kunder. Vehicle Systems har idag ca 80 anställda. Mer information om våra produkter hittar du här:

Din framtida utmaning

Som projektledare för Vehicle Electronics Through Life Support kommer du att arbeta brett med många kontaktytor internt och externt. Ditt huvudansvar är att projektleda arbetet för eftermarknad med fokus på reparationshantering, garantier och felutfallsuppföljning. Du kommer också att driva verksamhetsutvecklingsprojekt för supportorganisationen samt reparationsprocesser för att förbättra och effektivisera arbetsflöden och arbetssätt.

Du kommer att arbeta kommersiellt och ansvara för att ta fram nya supportlösningar för såväl externa kunder som internt utifrån gällande krav och önskemål. Detta innebär att du också är delaktig i offertframtagning inklusive prissättning.

Din utmaning är att kombinera ett gott ledarskap och affärsmässighet med fokus på interna arbetsflöden och processer för att säkerställa nöjda kunder. Du kommer arbeta i ett eller flera parallella projekt och du är med i olika delar av projektet i allt från uppstart och framförallt när projektet övergår till leverans och support. Vi är flera projektledare med liknande roller och arbetssätt. Som projektledare Vehicle Electronics Through Life Support är dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

Kontraktsansvar (projektleda arbetet) för eftermarknad gällande:

o Merförsäljning av produkter och reservdelar
o Reparationshantering
o Garantier

Ansvara för att ta fram nya supportlösningar för såväl kunder som internt utifrån krav och önskemål.

o Offertverksamhet (samt prissättning)
o Anpassning/uppsättning i SharePoint
o Upprätta interna rutiner

Driva arbetet med verksamhetsförbättringar gällande supportorganisationen och reparationsprocesser.

o Framtagning och implementering av nya verksamhetssystem
o Förbättra arbetsflöden både i systemen och arbetssätten.
o Skapa, administrera och äga supportportalen för interna ärenden.

Site ansvarig/ägare för SharePoint-lösningar såsom supportportaler

Den du är idag

Du har erfarenhet av att arbeta i kommersiella projekt i nära kontakt med och dialog med leverantör/partner/kund. Meriterande är erfarenhet av produkt- och systemutveckling, gärna inom fordonselektronik. För att trivas och prestera i denna roll krävs det att du är van att arbeta självständigt samtidigt som du är trygg med att bygga relationer och leda andra. Du är tydlig i din kommunikation och du är ekonomiskt medveten. Vänta inte med din ansökan! Sök redan idag!

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Universitet/Högskolestudier
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb), Heltidsjobb (erfaren)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT, Projektledning / Konsultjobb
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Projektledning / Konsultjobb | Heltidsjobb (förstajobb) | Heltidsjobb (erfaren) | Universitet/Högskolestudier