Inaktiv platsannons

Systemingenjör Undervattenssensorer i vara

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Avdelningen System Design är just nu inne i en expansiv fas där vi behöver förstärka med en systemingenjör inom området undervattenssensorer. Avdelningen har idag drygt 100 medarbetare fördelat på 7 sektioner. Vi har ett nära samarbete med övriga delar av företaget under produktens hela livscykel.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med utmanande och varierande uppdrag i våra produktutvecklingsprojekt. Då vår verksamhet är i ett expansivt skede ger en anställning hos oss många möjligheter och utvecklingsvägar i yrkesroll och karriär. Vi vill alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt och i vår strävan efter att vara en arbetsplats med mångfald.

Din framtida utmaning

Som systemingenjör hos oss kommer du att ingå i ett utvecklingsteam med fokus på att utveckla och leverera avancerade sensorsystem för torpeder och undervattensfarkoster. Vi arbetar inom hela utvecklingskedjan – från koncept till färdig produkt. Arbetet innehåller t.ex. signalbehandling, algoritmutveckling, modellering, simulering, hårdvarunära utveckling och test.

Rollen innebär att du behöver skaffa dig en ingående kännedom om de undervattensakustiska fenomenen samt metoder för att modellera, simulera och mäta dessa. Vi är även med i teknik- och forskningsstudier för att hitta nya lösningar och metoder för våra undervattenssystem. Vi erbjuder dig en roll där du får möjlighet att påverka teknikutvecklingen och ta stort ansvar i ditt arbete. Vilka delsystem du kommer att arbeta med kommer till stor del att avgöras av din kompetens, erfarenhet och intresse. Vi på Dynamics jobbar inom många teknikområden och därför finns det goda möjligheter att utvecklas och ta sig an nya utmaningar inom vår organisation. Resor i tjänsten förekommer.

Den du är idag

Du har en aktuell civilingenjörsutbildning och gärna inom elektroteknik eller teknisk fysik, men det är inget krav på dessa specifika ingenjörsutbildningar.

Vi söker en person som kan arbeta självständigt, har lätt att samarbeta med andra och har lätt att anpassa sig till ändrade omständigheter. En viktig del i rollen är också ha en god problemlösande analysförmåga. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vänta inte med din ansökan, sök redan idag! För dig som är nyexad vill vi att du bifogar betyg och eventuella intyg.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Universitet/Högskolestudier
Ort
vara
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb), Heltidsjobb (erfaren)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT, Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Produktion / Industri | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb) | Heltidsjobb (erfaren) | Universitet/Högskolestudier