Inaktiv platsannons

Vill du prova på jobbet som konstruktör parallellt med dina studier? i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Arbetet bedrivs genom utveckling av nya och befintliga produkter inom såväl bemannade som obemannade flygplanssystem. Detta sker på avdelningen Strukturutveckling, där vårt område Systeminstallation ingår. Systeminstallation ansvarar för integration och design av alla mekaniska och elektriska system i Saabs flygande produkter. Exempel på dessa system är Elkraft-, Luft-, Vapen-, Räddnings-, Styr-, Hydraul-, Avionik- och Bränslesystemen.

Medarbetarna på Systeminstallation arbetar i flera olika flygplansprojekt och framtidsstudier. Arbetet sker över hela skalan från koncept till färdig produkt och bedrivs i projektform. Konstruktionsarbetet bedrivs i huvudsak med MBD (Model Based Definition), vilket innebär att konstruktionskedjan hela vägen från första konceptet ända fram till produktion och sammanbyggnad är 3D-baserad och i huvudsak ritningslös. Utöver konstruktion och design av installation av olika system sker även framtagning av el-scheman och komponenter. Utvecklingsarbetet förutsätter även ett samarbete med angränsande discipliner. Tillsammans tar vi fram konstruktioner som möter ställda krav.

Din framtida utmaning

Vi söker nu dig som vill testa på arbetet som ingenjör på ett företag i teknikutvecklingens framkant parallellt med dina studier. Du kommer få chansen att både självständigt och i grupp arbeta med en blandning av olika uppgifter inom t.ex. utveckling, konstruktion och utredningar. Mängden arbete anpassar vi efter dina förutsättningar och eventuella variationer under läsperioder och tentamensperioder tar vi hänsyn till.

Den du är idag

Du är kreativ och driven och arbetar bra både självständigt och som en del av ett team. Förmågan att kommunicera och kompromissa med sin omgivning ser vi som en av de största framgångsfaktorerna för våra konstruktörer. Är du även noggrann, strukturerad och samtidigt flexibel kommer du ha glädje av det i ditt arbete. Om din studieinriktning är en ingenjörsutbildning inom mekanik, elektronik eller angränsande områden är detta meriterande.

Saab AB är ett svenskt företag, men vi verkar på en internationell marknad. Det innebär att vårt koncernspråk är engelska, varför goda kunskaper i engelska är ett krav för att jobba hos oss. Även svenskt medborgarskap är ett krav då vi hanterar försvarshemligt materiel.

Välkommen med din ansökan idag!

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Gymnasium, Universitet/Högskolestudier, Yrkesutbildning
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb), Heltidsjobb (erfaren)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, Produktion / Industri, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Linköping | Detaljhandel | Produktion / Industri | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb) | Heltidsjobb (erfaren) | Gymnasium | Universitet/Högskolestudier | Yrkesutbildning