Inaktiv platsannons

Metodutvecklare inom Knowledge Based Engineering KBE i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Sektionen Metodutveckling har hand om en stor del av metodutvecklingsarbetet inom avdelningen Airframe Development inom affärsområdet Aeronautics. Sektionens huvudsakliga kompetens ligger inom PLM, CAD och CAE metodik, både med avseende på framtida strategiskt behov och att säkerställa att den dagliga verksamheten fungerar. Saab ligger i framkant vad gäller implementation av ett fullständigt digitalt arbetsflöde (MBD), hela vägen från koncept till produktion, vilket är ett arbetssätt som vi kontinuerligt utvecklar och förbättrar. Sektionen Metodutveckling utvecklar, implementerar och underhåller verksamhetsnära ingenjörsmetodik, så väl som leder tvärfunktionella metodutvecklingsprojekt med kompetens från övriga områden (Installation, Skrovkonstruktion, Strukturanalys och Teknisk Ledning). Sektionen har även en kravställande och verifierande roll vad gäller utveckling och implementation av metodik i våra större system, som utförs av vår systeravdelning.

Sektionen är ny sedan maj och personen som anställs in kommer att bli en viktig del i den spännande utvecklingen av en ny organisation.

Din framtida utmaning

Din roll som metodutvecklare blir att utveckla och kravställa verksamhetsnära och systemnära arbetssätt och metoder inom KBE (Kowledge Based Engineering). Fokus kommer att ligga på metodik mot skrovkonstruktion. Arbetet bedrivs idag i den övergripande ritningslösa metodiken MBD (Model Based Definition) och arbetsverktygen CATIA och VPM. Din framtida utmaning blir att arbeta med konstruktionsmetodik för CAD, samt att vara med och bygga upp kunskap inom och hur vi skall arbeta med KBE i framtiden.

Metodarbetet förutsätter god kontakt med flera discipliner i organisationen. Du kommer att vara med i olika forum för att arbeta med de olika problem som kan uppkomma. Du kommer att vara en del av en grupp med metodutvecklare där alla har sina specialiteter men att alla tillsammans strävar efter att skapa framtidens metoder och arbetssätt.

Dina utmaningar kommer att ligga i att både vara ute nära användarna och förstå de problem som finns, samt att se vilka framtida behov som kommer. Därefter vara med och besluta om verksamhetsnära eller eventuell systemnära verksamhetsutveckling.      

Den du är idag

Vi tror att du är utbildad civilingenjör inom relevant område. Arbetslivserfarenhet från utveckling av ingenjörsmetoder inom CAD är meriterande.

Du har en nyfikenhet att arbeta med människor, metoder, processer, verktyg och hur man kan effektivisera sin utveckling med hjälp av dessa. Vi vill att du har ett tankesätt som strävar till ständig förbättring. Som person är du noggrann, analytisk och håller en hög servicenivå i din leverens. Din kommunikationsförmåga är välutvecklad och du samarbetar lika lätt med kollegor internt som med externa kontakter.

För att trivas och bli framgångsrik i rollen, krävs att du kan växla mellan olika arbetsuppgifter och kan hålla flera bollar igång samtidigt. För rollen krävs även goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder en viktig och intressant roll där du får arbetsgifter att lösa under frihet. Vi söker dig som trivs med att ta ansvar och vill vara med och utforma ditt arbete så du löser uppgiften på bästa sätt.

Tjänsten innefattar arbete som omfattas av svensk försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap. Behandling av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Universitet/Högskolestudier
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb), Heltidsjobb (erfaren)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb) | Heltidsjobb (erfaren) | Universitet/Högskolestudier