Inaktiv platsannons

Produktionsingenjör i Sandviken

Om tjänsten

På Sandvik Coromant är vi nyfikna, hängivna, personligt engagerade och vi tror på vårt företag och dess värderingar. Vår övertygelse är att kunskap utvecklas bäst när den delas och vi arbetar tillsammans med våra kunder för att båda parter ska nå framgång. Sandvik Coromant i Gimo, som är vår största tillverkningsenhet med ca 1500 anställda, är världsledande inom området hårdmetallskär samt borrar, fräsar och svarvhållare för bearbetning i metaller. Våra kunder är metall-, bil- och flygindustrin och vi har siktet inställt på att möta marknadens ökande krav på nya produkter med precision och slitstyrka.

Avdelningen GHPC ansvarar för CVD-beläggning av hårdmetallskär vid Sandvik Coromants produktionsanläggning i Gimo. Inom avdelningen har säkerhet, miljö och hälsa högsta prioritet – tätt följt av kvalitet och produktivitet. En viktig målsättning för oss är att vi hela tiden lär oss mer och vi söker ständig utveckling för både individ och organisation. Till vårt team söker vi nu en strukturerad produktionsingenjör som har lätt att samarbeta med andra och vill vara en del av vår globala verksamhet och påverka oss i rätt riktning.

Arbetsuppgifter
Som produktionsingenjör har du en ansvarsfylld roll med varierande arbetsinnehåll och du ingår i ledningsgruppen inom GHPC, bestående av en avdelningschef, tre produktionsledare och två produktionsingenjörer. Du stöttar produktionen i CVD-beläggningen, framförallt i Gimo men även vid produktionsenheter i andra länder, när det gäller bland annat problemlösning och arbete med förbättringar och utveckling av utrustning och arbetssätt. Du deltar i och driver projektarbeten samt samarbetar med utvecklingsingenjörer och forskningsingenjörer vid framtagande av ny utrustning och nya processer.

Ny teknik inom Sandvik Coromants produktion utvecklas av vår egen forskningsavdelning i nära samarbete med utvecklingsingenjörer, produktionsingenjörer och operatörer vilket gör att du kan påverka framtida teknisk utveckling inom företaget.

Din profil
Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör med inriktning mot kemi- eller materialteknik, alternativt teknisk fysik med materialinriktning. Du använder med lätthet de olika delarna av Microsoft Office och har du även erfarenhet av Statistica så är det en fördel. Det är ett plus om du har arbetat med CVD-teknik eller inom processindustrin, drivit förbättringsarbeten och jobbat med olika Lean-verktyg. Slutligen förväntar vi oss att du har goda skriftliga och muntliga kommunikationskunskaper i både svenska och engelska – detta för att vi arbetar i en global miljö där samarbeten mellan människor är nyckeln till vår framgång.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av ditt analytiska sätt att tänka och din strukturerade arbetsvana. Att kommunicera med olika typer av människor i diverse situationer faller sig naturligt för dig, liksom att jobba i team. Tanken på att vara en del av ett globalt företag känns spännande för dig och du är redo att utvecklas på såväl det personliga som det professionella planet tillsammans med oss.

Vi har ett öppet synsätt och arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Gymnasium, Universitet/Högskolestudier, Yrkesutbildning
Ort
Sandviken
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb), Heltidsjobb (erfaren)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Engelska, Svenska

Sandviken | Produktion / Industri | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb) | Heltidsjobb (erfaren) | Gymnasium | Universitet/Högskolestudier | Yrkesutbildning