Inaktiv platsannons

Business Analyst i Stockholm

Idag är det aldrig långt till en surfplatta eller dator. Mobilen är vår bästa vän. Och det kommer ständigt nya lösningar, som gör det digitala livet enklare och roligare. Ändå har den digitala revolutionen bara börjat. Utvecklingen rusar vidare. Snart kommer det vara möjligt att se, uppleva och göra saker vi ännu bara drömmer om.

Om tjänsten

Vi för människor närmare varandra och ger dem tillgång till den allra senaste tekniken. Vi står mitt i den digitala förändringen. Vi lever och utvecklas med den. Nu behöver vi din hjälp för att utvecklas ännu mer.

Channels ansvar för Telenor Sveriges försäljning och kundupplevelse i alla fysiska kanaler samt kundservice. Vi satsar på att ha Sveriges nöjdaste kunder genom att möta varje kund med hög kunskap, service och engagemang. Vi skapar relationer till våra kunder som tar dem till nästa nivå i deras digitala liv.

Nu söker vi en driven Business Analyst som ska stötta de olika försäljnings- och servicekanalerna med datadriven analys och underlag inom områdena tillväxt, lönsamhet, kundupplevelse samt Customer Insights. Rollen innebär eget ansvar för att analysera förbättringsområden, agera projektledare och att vara nytänkande gällande nya sätt att arbeta med data. Du kommer arbeta med olika människor inom Channels (Telenor och Bredbandsbolaget) och ha en central roll i förbättringsarbetet inom avdelningen.

Du kommer att ingå i teamet Performance Management & Analytics som har ett tvärfunktionellt ansvar inom Channels att analysera och ge förbättringsförlag gällande tillväxt, lönsamhet och kundupplevelse.

Arbetsuppgifterna består bland annat av:

  • Stötta och samordna olika forecast-processer för Channels samtliga kanaler samt stötta avdelningschefer med analyser gällande tillväxtmöjligheter, kostnadseffektivitet och digital transformation
  • Analysera och optimera kanalmixen gällande försäljning samt kundkontakt, vilket inkluderar befintliga och framtida försäljningskanaler samt servicekanaler
  • Driva utveckling och samordning av BI- och analysverktyg tillsammans med övriga avdelningar inom Telenor för att skapa optimal verktygslåda med fokus på Qlik Sense
  • Utveckla visuellt tilltalande dashboards åt Channels Ledningsgrupp och övriga stakeholders med analysverktyget Oracle BI
  • Rollen samarbetar med alla kanalorganisationerna, Finance, People & Culture Development, Marknad, IT och övriga inom Development

Vi söker dig som har akademisk examen, gärna med ekonomi/ingenjörsinriktning, och har 3-4 års arbetslivserfarenhet som managementkonsult eller liknande linjebefattning. Vi ser gärna att du har arbetat inom telekombranschen och har erfarenhet av analysarbete samt affärsutveckling. Krav är att du arbetat med något av Qlik-verktygen, gärna med att sätta upp databas samt databaskopplingar. Meriterande är om du arbetat mot SME- och konsumentmarknaden, onlineområdet samt med teknisk databashantering.

Som person är du analytiskt lagd, har mycket energi och förmåga att leverera initiativ och analyser med hög kvalitet. Du är en vass nätverksbyggare, vågar ställa krav på din omgivning och har stor vana att förmedla budskap muntligt, i PowerPoint och Excel. Det är viktigt att du har affärsmässig drivkraft att hitta lösningar som motsvarar beställarens behov samt förståelse för hur kunden bidrar till Telenors övergripande affär och resultat.

För oss är det lika viktigt vad du gör som hur du gör det. Därför är det viktigt att dina personliga värderingar överensstämmer med våra; Be Inspiring, Keep Promises, Be Respectful, Make it Easy.

Vill du skapa framtiden med oss? Välkommen att söka tjänsten vi länken ”Ansök nu”. Vi arbetar löpande med denna rekrytering och vill därför ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast 31 augusti 2017. Vi ser fram emot din ansökan!

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Gymnasium, Universitet/Högskolestudier, Yrkesutbildning
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb), Heltidsjobb (erfaren)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Marknadsföring / PR
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Engelska, Svenska

Stockholm | Kontor / Administration | Marknadsföring / PR | Heltidsjobb (förstajobb) | Heltidsjobb (erfaren) | Gymnasium | Universitet/Högskolestudier | Yrkesutbildning