Tyvärr är platannonsen inte aktuell längre

Systemingenjör med DevOps-erfarenhet i Järfälla

Järfälla | IT | Heltidsjobb (förstajobb) | Grundskola | Gymnasium | Universitet/Högskolestudier | Yrkesutbildning

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning. Inom Surveillance finns affärsenheten Combat Systems och C4I Solutions (C2S) som levererar världsledande ledningssystem, produkter och tjänster till försvarsmakten. Vi arbetar globalt med verksamheter i Sverige, Australien och Sydafrika. Vi förser, som en plattformsoberoende leverantör, världsmarknaden med Combat Systems & C4I Solutions, samt system och delsystem inom området Command and Control.

Du blir en viktig medarbetare i gruppen Development Environment (en del av Business Support) som tillhandahåller och vidareutvecklar en virtuell plattform för mjukvaruutveckling samt agila verktyg som används inom företaget. Avdelningen har idag 13 medarbetare som stöttar verksamheten genom att på olika kreativa sätt möta de behov som ställs på moderna utvecklingsplattformar. Vårt uppdrag förutsätter en god arbetsmiljö där var och en tar ansvar både för sitt eget specialområde och för helheten. Varje enskild medarbetare är en viktig spelare och vi lägger stor vikt vid att upprätthålla ett varmt samarbetsklimat med både täta avstämningar av aktuell status och högt i tak för nya idéer och tankar. 

 

Din framtida utmaning

Vår avancerade, cloudbaserade utvecklingsmiljö baseras på ett stort VMware kluster. Miljön med tillhörande verktyg används för utveckling av programvara, och är ur ett verksamhetsperspektiv en kritisk tillgång inom vårt företag. Som en del av teamet kommer du att arbeta på teknisk och systemadministrativ nivå för att säkerställa dels tillförlitligheten hos plattformen, dels att den utvecklas i linje med moderna standarder och tekniker för agil programutveckling. 

Vi tror på att en öppen organisation, där allas åsikter är välkomna, är en förutsättning för både individens och vår gemensamma utveckling framåt.

 

Den du är idag

Vi ser helst att du har en teknisk högskoleutbildning och ett intresse för teknik i allmänhet. Du gillar att läsa om nya trender inom hårdvaruutveckling och har förstått att samspelet mellan hårdvara och mjukvara gör det möjligt att skapa systemlösningar. Du har förståelse för affärsmässigt tänkande, för utvärdering av olika möjliga lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är beredd på varierande och utmanande arbetsuppgifter och ett agilt arbetssätt då våra system förändras och utvecklas kontinuerligt i en snabb takt. Du förstår vikten av att leverera kvalitet från start till slutleverans

Vi söker dig som arbetat minst 3-5 års med infrastruktur och DevOps med fokus på produktutveckling. Du har dessutom  fördjupade kunskaper inom några av följande områden:

  • virtualiseringstekniker/miljöer som VMware, Zenserver, VDI, Citrix/ThinLinc, Horizon, Docker teknologi.
  • datorarkitektur och operativsystem som Windows och Linux.
  • serverprogram som Active Directory samt backup program som Veeam.
  • datorkommunikation, nätverksanalys samt övervakning.
  • programmering och scripting där ett eller flera språk behärskas som SQL, C++/C#, Java, Powershell, Bash, Python.
  • IT säkerhet samt implementation av säkerhetslösningar för cyber security.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är driven, nyfiken och ansvarstagande. Du är en social person som gärna tar en dialog med andra teammedlemmar och användare och kan diskutera olika lösningsförslag och idéer på ett prestigelöst sätt. För att trivas i rollen har du lätt för att ta till dig nya saker och söker aktivt efter ny kunskap. Du gillar att jobba i team och hitta effektiva lösningar samt är öppen för att prova olika teknikområden. Du är engagerad och kreativ person som inte backar för en utmaning.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och därmed krav på svenskt medborgarskap. I rekryteringsprocessen kommer bakgrundskontroller samt säkerhetskontroller genomföras.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar SAAB med Experis IT. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Elin Hedberg, eller 08-508 954 39.  Urval och intervjuer sker löpande så sök direkt!

Publicerad den

16-06-2018

Mer Information

Önskad utbildningsnivå
Grundskola, Gymnasium, Universitet/Högskolestudier, Yrkesutbildning
Ort
Järfälla
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Engelska, Svenska

Tyvärr är platannonsen inte aktuell längre

Sök igenom menyn för andra jobb eller se nedan för liknande jobb

Systemingenjör med DevOps-erfarenhet i Järfälla

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla del...

Läs mer

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis