Tyvärr är platannonsen inte aktuell längre

C#-utvecklare för flygträningssimulatorer i Linköping

Linköping | Östergötlands län | IT | Heltidsjobb (förstajobb)

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Till sektionen Träningssimulatorer söker vi nu en systemutvecklare. På sektionen jobbar vi med flygträningssimulatorer för både Gripen C/D och E/F samt prototyp- och marknadsföringssimulatorer.
Gripens flygträningssimulatorer används för avancerad träning och är en viktig pusselbit i Gripens vapensystem. Dessa simulatorer ska fungera och hanteras precis som de riktiga flygplanen piloterna är vana vid. Oftast är de uppbyggda med en kabin och med en omslutande omvärld för att förstärka känslan för piloterna. Simulatorerna används hos det svenska flygvapnet men även hos våra exportkunder.

Din framtida utmaning

Just nu söker vi en C#-utvecklare till det team som jobbar med instruktörs- och operatörsstationen i flygträningssimulatorn för kommande Gripen E. Det är ett mycket viktigt system där användaren både ska kunna planera och genomföra en övning i flygträningssimulatorn. Utmaningen består i att presentera ett väldigt komplext system på ett så användarvänligt sätt som möjligt.
Frontend utvecklas i C# på Windows och backend utvecklas i C++ på Linux.

Inom sektionen finns goda utvecklingsmöjligheter och vi passar regelbundet på att läsa relevanta kurser samt åka på olika konferenser i Sverige och utomlands. På sikt finns även möjligheter att antingen utvecklas inom ledarskap eller specialisera sig inom ett teknikområde. Om du inte redan kan flyga Gripen så är det något du definitivt kommer att klara av senare.

Den du är idag

För tjänsten krävs en förmåga att kunna arbeta både självständigt och i grupp. I teamet behövs en lagspelare som både hjälper och tar hjälp av sina kollegor. Erfarenhet av programmering i C# krävs, gärna även C++. Har du tidigare utvecklat i C, Ada eller Python är även det en bonus. Vana av att utveckla i Windows och Linux underlättar.
Vi lägger stor vikt på kompetensen inom teknik. Samtidigt tror vi att de mjuka värdena är lika viktiga för att få en trivsam arbetsmiljö och en bra arbetskultur att jobba i. Personliga egenskaper som vi tror starkt på är nyfikenhet, drivkraft och prestigelöshet. Kombinerar du dessa färdigheter med ett genuint teknik- och flygintresse kommer du att trivas ypperligt med jobbet.
Du behärskar givetvis både svenska och engelska i tal och skrift.
Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och kräver därför svenskt medborgarskap och registerkontroll.

Om du drivs av att arbeta med spännande teknik tillsammans med individer som hjälper varandra att utvecklas, sök!

Publicerad den

18-06-2018

Mer Information

Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Tyvärr är platannonsen inte aktuell längre

Sök igenom menyn för andra jobb eller se nedan för liknande jobb

C#-utvecklare för flygträningssimulatorer i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla del...

Läs mer

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis