Inaktiv platsannons

Mjukvaruutvecklare inom styrsystem för flygplan Gripen i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Område Flygteknik och Vapen är en del av Aeronautics utvecklingsavdelning och har till uppgift att utveckla funktioner och förmågor inom teknikområdena flyg- och systemteknisk vapenintegration, styrsystem, motorintegration, aerodynamik, flygmekanik och prestanda för bemannade och obemannade flygande produkter. Vårt område är uppdelat på sju sektioner och har totalt ca 140 medarbetare.

Styrsystem ansvarar för utveckling och underhåll av styrsystemen för framförallt Gripen och Saab 340/2000. Vi är idag två sektioner med 50 medarbetare totalt som är inblandade i många olika projekt. Verksamheten har en kärna för att effektivt stötta vidareutveckling av Gripen och våra civila flygplan, och spänner över projektledning, utveckling av komplett delsystem, integration av delsystem, systemsäkerhet, reglerteknik, övervakning och monitorering samt test och verifiering. I våra uppdrag ingår också forskning och produktutveckling. Vi arbetar dessutom med flygteknisk forskning inom olika nationella och europeiska samarbeten. Vi har ett brett kontaktnät såväl internt inom Saab som med kunder, leverantörer samt samarbetspartners.

Din framtida utmaning

I din roll som mjukvaruutvecklare hos oss kommer du att tillsammans i team utveckla och testa mjukvaran för Gripens styrsystem. Styrsystemet är det system som har flest beröringspunkter med andra system i Gripenflygplanet. Därför kommer du att samarbeta tätt med andra delsystem och funktioner som exempelvis hydraul-/bränslesystem, simulatorsystem och systemsäkerhet.

Beroende på din nuvarande kompetens och/eller ambition så finns också möjlighet att nu, eller i framtiden, få leda mjukvaruutvecklingsarbetet tekniskt och ansvara för mjukvarans kvalitet.

För att lära dig styrsystemets beteende och funktioner kommer du inledningsvis att arbeta med testning av styrsystemets funktioner, skriva testprogram och analysera resultaten. Då din roll kommer att kräva omfattande kunskap om systemet och vår systemutvecklingsmetodik kommer du också få genomgå ett omfattande utbildningspaket från början. På vår sektion kommer du bli en del av ett inspirerande gäng killar och tjejer som alla gillar att arbeta tillsammans med andra och tycker ny teknik och flyg är spännande.

Den du är idag

Vi söker dig som älskar programmering och är genuint teknik- och flygintresserad. Du kan också tänka dig att ta en teknisk ledarroll inom detta på sikt. Du är troligtvis högskole-/civilingenjör eller systemvetare med fokus på mjukvaruutveckling.

Vi värdesätter personliga egenskaper som att vara analytisk, strukturerad och kunna anpassa dig till, och hantera förändringar i ditt arbete. Du har också en god förmåga att dokumentera och slutföra ditt arbete enligt plan.

All dokumentation och många kontakter sker på engelska, så du behöver behärska engelska språket i tal och skrift. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och kräver därför svenskt medborgarskap. Placeringsort är Linköping.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Experis. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Kontakta gärna rekryteringsansvarig om du vill veta mer om tjänsten. Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Gymnasium, Universitet/Högskolestudier, Yrkesutbildning
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb) | Gymnasium | Universitet/Högskolestudier | Yrkesutbildning