Tyvärr är platannonsen inte aktuell längre

Senior materialingenjör ytteknik i Linköping

Linköping | Östergötlands län | Civilingenjör / Arkitekt | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb) | Heltidsjobb (erfaren)

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Du kommer tillhöra sektionen Material och Processteknik som är en del under Airframe Development. Inom sektionen arbetar vi företagsövergripande som kompetenscentrum inom metalliska och ometalliska material, tillverkningsprocesser, standarder och kvalificeringar. Du blir en del av ett aktivt team som arbetar brett inom sina teknikområden, där du får en möjlighet att arbeta med många olika frågeställningar under våra produkters livscykel. Vi är i dagsläget ca 18 medarbetare.

Din framtida utmaning

Vi söker nu en medarbetare med stort intresse för frågor inom området ytbehandling och korrosion, inom både organiska och oorganiska processer. Arbetet innefattar arbetsuppgifter genom våra produkters hela livscykel, med fokus på produktion och produktionsstöd.

Arbetet sker i gränssnittet mellan produktion, konstruktion, kvalité och inköp samt med externa kontakter utanför Saab AB. En viktig del i verksamheten är stöd till produktion och konstruktion där det bland annat ingår stöd i frågor som materialval, ytbehandling, korrosionsfrågor och avvikelsehantering. I arbetet ingår även undervisning inom området ytbehandling och korrosion, samt arbete med våra företagsinterna standarder.

Den du är idag

Vi söker dig som har längre erfarenhet av arbete med ytbehandlings- och korrosionsfrågor, och stort intresse av arbete enligt beskrivningen. Du bör gilla ett varierat arbete där det krävs att du är drivande, självgående, analytisk, strukturerad och ansvarstagande. Vidare bör du som sökande vara kommunikativ med god förmåga att kunna uttrycka dig verbalt och i skrift. Du förmedlar gärna dina kunskaper inom området på ett pedagogiskt sätt till dina medarbetare. Goda språkkunskaper i engelska är en förutsättning.

Du bör ha erfarenhet från att arbeta produktion- eller konstruktionsnära samt, en relevant universitets- eller högskoleexamen. Erfarenhet av avvikelsehantering och utredningar är meriterande. Du bör även ha ett stort intresse för att fördjupa dig inom området ytbehandling och korrosion och dess koppling till livslängd, hållfasthet- och konstruktionsfrågor.

Arbetet kan till viss del anpassas efter individens kompetens och inriktning tillsammans med övriga i teamet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

16-06-2018

Mer Information

Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb), Heltidsjobb (erfaren)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Tyvärr är platannonsen inte aktuell längre

Sök igenom menyn för andra jobb eller se nedan för liknande jobb

Senior materialingenjör ytteknik i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla del...

Läs mer

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis