Inaktiv platsannons

Konstruktör till Gripen och framtida flygsystem i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

En framtid med ökad internationalisering innebär intressanta utmaningar inom området Industrialisering i form av nya flygsystem, nya kunder och nya partners. Inom området har vi en sektion med hög kompetens inom bl.a. konstruktion av verktyg. Sektionen med 30 anställda ansvarar för konstruktion och vidmakthållande av verktyg till projekt inom Aeronautics (t.ex. Gripen och framtida flygsystem).

Din framtida utmaning

Vi har ett behov av dig som har förmågan att ta fram konstruktionslösningar i både nya och pågående projekt från tidiga konceptstudier till färdig produkt.

Tjänsten innebär att ansvara för konstruktion av verktyg och jiggar för byggnation av olika flygsystem.
Kontakter med internationella partners, externa leverantörer och komponenttillverkare samt interna avdelningar såsom konstruktion, produktion, produktionsteknik, kvalitet, systeminstallation och systemutveckling ingår i arbetet.

Den du är idag

Vi söker dig som har jobbat som mekanikkonstruktör ett tag och som nu är redo att ta nästa steg i din karriär.
Rollen kan anpassas efter den sökandes kvalifikationer och erfarenhet och det finns möjlighet att växa i den.
Du har relevant utbildning som högskoleingenjör eller motsvarande och har god kunskap i CAD, exempelvis Catia V5 eller liknande CAD system. Erfarenhet av VPM V5, 3D måttsättning och toleranshantering är meriterande.

Vi letar efter personer som är positiva, flexibla, drivande och nyfikna. En vilja och strävan att hela tiden utvecklas och lära sig nya saker och på sikt bredda sig inom hela sektionens ansvarsområden är önskvärt och ses som mycket positivt.
Vi söker dig som är kommunikativ och samarbetsvillig och beredd på att själv söka den information som arbetet kräver.

Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom hög social kompetens och samarbetsförmåga då arbetet innebär många interna och externa kontakter.
Du behärskar engelska i både tal och skrift.

Vi använder oss av löpande rekrytering så skicka gärna in din ansökan redan idag.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Annan, Gymnasium, Universitet/Högskolestudier, Yrkesutbildning
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Engelska, Svenska

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb) | Annan | Gymnasium | Universitet/Högskolestudier | Yrkesutbildning