Tyvärr är platannonsen inte aktuell längre

Metodikutvecklare för informationsmodellering i Linköping

Linköping | Östergötlands län | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb) | Heltidsjobb (erfaren)

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Saab utvecklar ett nytt stridsflygplan, Gripen E, som en av få flygplansutvecklare i världen.Området Avionik ansvarar för utveckling av flygplanets grundplattform (datorarkitektur, mjukvaruarkitektur, implementation av lågnivå- och säkerhetskritisk mjukvara). Vi har även ansvar för utvecklingsprocess och metodik inom mjukvaruutveckling. Vår verksamhet lägger grunden för hela den övriga funktionsutvecklingen inom Gripen E-projektet.

Inom sektionen Software Architecture and Modeling ansvarar vi för modellbaserad utvecklingsmetodik, framtagning av Gripen Es datorplattform och mjukvaruarkitektur.

Din framtida utmaning

För att lyckas ta fram en världsledande fighter som Gripen E och samtidigt vara kostnadseffektiv, ställer vi höga krav på den utvecklingsmetodik vi tar fram. Ett vägval vi har gjort är att en stor del av all mjukvara i Gripen E är idag genererat från modeller. Med detta arbetssätt bryter vi ny mark inom flygindustrin.

Vi har idag ett team som har två funktioner kring informationsmodellering.

- Metodik

Ta fram, och vidareutveckla, den metodik vi har kring informationsmodellering vid systemutveckling och sprida detta till organisationen

- Modellkompilatorn

Hur man översätter modeller, med tillhörande actioncode till lämplig mjukvara (vanligen C++) och hur man därefter kan kvalificera modeller och kod enligt gällande standard för flygande mjukvara.

Vi behöver förstärka vårt team som jobbar med metodiken kring informationsmodellering.

Den metodik vi har valt som informationsmodellering (xtUML) ställer nya krav på arbetssätt (OOA, Object-Oriented Analysis) jämfört med traditionell handkodning, detta påverkar hela organisationen. Det är därför vårt ansvar att föra ut och etablera modellering på alla nivåer.

Som en del i teamet kommer du snabbt få en inspirerande och omväxlande roll där ni är navet för all informationsmodellering i organisationen. Det gör att du får agera mentor åt funktionsutvecklarna, vara delaktig i att sätta arbetssätt (CM, Test, Bygg), agera knutpunkt för best-practice och blicka framåt för nya tekniktrender.

Inledningsvis kommer du att få en internutbildning i våra egna system och hur vi applicerar informationsmodellering här på Saab

Den du är idag

Du kommer vara en del av ett team som ansvarar för helheten. Utvecklingskedjan blir aldrig starkare än den svagaste länken, därför måste hela metodiken vara effektiv.Du skall vara en driven, nyfiken och kommunikativ person. Du kommer snabbt få rollen som förmedlare av aktuell metodik och best-practice i organisationen, samtidigt som du skall vara med och lösa nya metodik-utmaningar. Det är en fördel om du har jobbat med informationmodellering, för att ha en förståelse kring dess abstraktionsnivå.

Du är civil/högskoleingenjör och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på engelska och på svenska. För att lyckas i denna roll tror vi att du har erfarenhet av system- och mjukvaruutveckling inom komplexa system.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

16-06-2018

Mer Information

Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb), Heltidsjobb (erfaren)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Tyvärr är platannonsen inte aktuell längre

Sök igenom menyn för andra jobb eller se nedan för liknande jobb

Metodikutvecklare för informationsmodellering i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla del...

Läs mer

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis