Tyvärr är platannonsen inte aktuell längre

System-/programvaruutvecklare inom undervattenskommunikation i Linköping

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb) | Gymnasium | Universitet/Högskolestudier | Yrkesutbildning | Annan

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Söker du en rolig, utmanande och stimulerande arbetsplats där du kan utveckla tekniskt avancerade försvarssystem tillsammans med duktiga kollegor? Då är detta definitivt en utmaning för dig!

Du blir en del av ett team där våra ledord är Resultat, Precision och Teamwork. Vi tror att en mångfald av erfarenhet, olika perspektiv och bakgrund bidrar till en stimulerande arbetsplats och bättre produkter för våra kunder och användare. Vi fokuserar på de möjligheter som finns i de utmaningar som vi har framför oss, där en av våra största styrkor är förmågan att hjälpas åt och skapa en trevlig miljö i det dagliga arbetet.

Din framtida utmaning

Undervattenskommunikation har många varierande militära användningsområden, bl.a. inom minröjning och kustförsvar. Många gånger rör det sig om trådlös datainsamling från obemannade undervattensfarkoster eller fast utplacerade noder men även kommunikation via galvanisk tråd eller optisk fiber förekommer. Förutom kunskap inom signalbehandling behöver man även kännedom om vattnets egenskaper som kommunikationsmedium eftersom det påverkar signalförhållandena liksom kunskap om hur sonarer och undervattensmodem fungerar.    

Vi söker personer som är intresserade av att arbeta med undervattenskommunikation – hydroakustisk såväl som trådbunden. Beroende på din bakgrund kommer du arbeta som system- eller programvaruutvecklare i ett utvecklingsteam med fokus på att utveckla och leverera avancerade sensorsystem för torpeder och undervattenssystem. Vi arbetar inom hela utvecklingskedjan – från koncept till färdig produkt. Arbetet innehåller bland annat signalbehandling, algoritmutveckling, modellering, simulering, hårdvarunära utveckling och test. Vi är även med i teknik- och forskningsstudier för att hitta nya lösningar och metoder för våra undervattenssystem. Därför sätter vi stort värde på att du vill hålla dig uppdaterad om vad som händer inom det hydroakustiska området.

Vår styrka är vår flexibilitet där vi kan erbjuda stimulerande arbetsuppgifter såväl som utvecklingsmöjligheter inom ett flertal områden. Arbetet kommer därför till stor del anpassas efter din kompetens, erfarenhet och intresse. Vi på Dynamics jobbar inom många teknikområden och därför finns det goda möjligheter att på sikt ta sig an nya utmaningar både inom system- och programvara i vår egen organisation eller på Saab.

Den du är idag

Som person har du ett genuint intresse för teknik och tycker det är intressant att arbeta med undervattenssystem.

Du bör ha en utbildningsbakgrund som civil- eller högskoleingenjör inom datavetenskap, teknisk fysik, elektroteknik eller motsvarande. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av kommunikationssystem och signalbehandling, men även du som är nyutexaminerad och är intresserad av att sätta dig in i området är välkommen att söka. För dig som är nyexaminerad vill vi att du bifogar betyg och eventuella intyg i din ansökan.

Har du erfarenhet av något av följande områden är detta meriterande;

  • Kommunikationssystem
  • Signalbehandling (t.ex. doppler, frekvensmodulering och filter)
  • Hydroakustik
  • Sensorer
  • SW-defined radio
  • HW-nära programmering
  • C/C++ programmering
  • Matlab programmering

Vi ser gärna att du vill ta dig an nya utmaningar och är öppen för att arbeta med varierande uppgifter och utvecklas inom ämnet.

Som person är du engagerad och ansvarstagande. Eftersom vi mestadels arbetar inom projekt innebär detta även att du bör vara lyhörd och ha en god samarbetsförmåga.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Placeringsort är Linköping.

Urval och intervjuer sker löpande med undantag för semesterperioden. Tillsättning av tjänsterna kan därför ske innan sista ansökningsdag så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

16-06-2018

Mer Information

Önskad utbildningsnivå
Gymnasium, Universitet/Högskolestudier, Yrkesutbildning, Annan
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Tyvärr är platannonsen inte aktuell längre

Sök igenom menyn för andra jobb eller se nedan för liknande jobb

System-/programvaruutvecklare inom undervattenskommunikation i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla del...

Läs mer

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis