Tyvärr är platannonsen inte aktuell längre

Utvecklingsingenjör Materialkarakterisering i Hägersten

Hägersten | Stockholms län | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)

Om tjänsten

Beslut som fattas idag kommer att påverka både vår och våra kunders framgång. Genom att vända en utmanande situation till en framtida möjlighet, hittar vi nya sätt att omvandla ny teknik, nya bearbetningsmetoder och verktyg till fördelar för affären. Med ett stort fokus på FoU och nya industritrender vet vi på Sandvik Coromant hur vi förbereder våra kunder inför framtidens krav på tillverkning, och samtidigt stärka vårt varumärke.

Till vår Materialkarakteriseringsavdelning i Västberga söker vi nu en utvecklingsingenjör som motiveras av möjligheten att arbeta med avancerad utrustning och bidra till utvecklingen av material för skärande bearbetning i världsklass.

Arbetsuppgifter
Som utvecklingsingenjör ingår du i ett stort team med ingenjörer på olika nivåer, som tillsammans med uppdragsgivare utför materialanalyser med hjälp av bland annat svepelekronmikroskopi (SEM), och du medverkar till att utveckla skärmaterial. En annan viktig del i ditt arbete är att stötta andra användare och bidra till att utbilda kollegor.

Din profil
Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen inom fysik, kemi, materialvetenskap eller liknande. Du är antingen nyexaminerad eller har 1-2 års erfarenhet av en liknande roll och med erfarenhet från svepelektronmikroskopi. Har du dessutom kunskap om EDS (energy dispersive x-ray spectroscopy) är detta meriterande. För den här tjänsten krävs mycket goda färdigheter i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av att du är en utåtriktad person med positivt bemötande och positiv energi. Med ett driv och ett genuint intresse för materialvetenskap och teknik söker du aktivt efter ny kunskap för att utvecklas i din roll, och med ett kreativt och öppet sinne försöker du hitta nya lösningar på problem som uppstår. Du har lätt för att skapa nya kontakter och delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter till andra.

Vi har ett öppet synsätt och arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.

Sandvik Coromant är en del av Sandvik-koncernen och världsledande leverantör av verktyg, verktygssystem, service och know-how till metallbearbetningsindustrin. Genom nära samarbete med universitet och högskolor, omfattande investeringar i forskning och utveckling och starka partnerskap med våra kunder skapar vi unika innovationer och sätter nya produktivitetsstandarder. Sandvik Coromant äger över 3 100 patent världen över, sysselsätter över 8 000 anställda och finns representerat i 130 länder.

Publicerad den

18-06-2018

Mer Information

Ort
Hägersten
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Tyvärr är platannonsen inte aktuell längre

Sök igenom menyn för andra jobb eller se nedan för liknande jobb

Utvecklingsingenjör Materialkarakterisering i Hägersten

Beslut som fattas idag kommer att påverka både vår och våra kunders framgång. Genom att vända en utmanande situation till en framtida möjlighet, hi...

Läs mer

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis