Inaktiv platsannons

Brandskyddsansvarig i Hallstahammar

Om tjänsten

Kanthal®, en del av Sandvik-koncernen, är världsledande inom värmeteknologi sedan årtionden och vi ser stor potential för våra produkter och tjänster där energieffektivitet, hållbar materialutveckling och säkerhet är krav. Nu går vi in i en ny fas och välkomnar dig som vill vara en del av vårt team och aktivt bidra i en spännande tillväxtresa för att ytterligare stärka vår marknadsposition.

Med ambitionen att leverera produkter i världsklass inom området förnybar energi skapar vi en sammanhållen enhet i Hallstahammar. Vi söker nu en engagerad och handlingskraftig brandskyddsansvarig som vill vara en drivande nyckelspelare i vår förändringsresa där vi tillsammans tar underhåll från ett reaktivt underhåll till ett underhåll i världsklass. Du delar våra tankar och ambitioner om en organisation som motiverar till initiativ, innovation och ständiga förbättringar. Hos oss får du ta del av spännande utmaningar i en växande verksamhet som bidrar till en bättre värld!

Arbetsuppgifter

Som brandskyddsansvarig har du det sammanhållande ansvaret för rutiner och strukturerat brandskyddsarbete på hela site Hallstahammar. I ditt ansvarsområde ingår underhåll och tillsyn av brandlarm, larmrutiner, brandövningar med mera samt att hålla utrymningsplaner uppdaterade och tillgängliga. Du är även gasolföreståndare, där du ansvarar för kontroller, besiktningar och säkerhetsföreskrifter kopplat till detta. Du har uppdraget att avgöra vilka som har rätt att ge ut tillstånd för heta arbeten inom området och är också själv behörig att skriva ut tillstånd. Du koordinerar företagets arbete runt ATEX-klassade områden, exempelvis gällande riskbedömningar, klassningsplaner, förteckningar och rutiner samt utbildning.

Din profil

Vi söker dig med en gymnasieutbildning med teknisk eller kemi/naturteknisk inriktning och/eller en högskoleutbildning inom relevant område, till exempel brandingenjör. Du har relevant dokumenterad utbildning inom området ”brand och säkerhet” och ”gasol och gas”, samt yrkeserfarenhet inom kompetensområdet Underhåll.Då vi verkar i en global koncern bör dina språkkunskaper i svenska och engelska vara mycket goda, både i tal och i skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av ditt genuina säkerhetstänk i kombination med ett stort mod att kritiskt granska och agera i säkerhetsfrågor. Din goda kommunikationsförmåga gör det möjligt för dig att nå ut och skapa förståelse om varför regler och förhållningssätt måste efterföljas och du är bra på att motivera och engagera dina medarbetare så att ”Safety First” blir en självklarhet. Slutligen har du ett strukturerat och noggrant arbetssätt, vilket gör det lätt för dig att hantera protokoll och besiktningar som hör till de många besiktningar och rutiner som du ansvarar för.

Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Annan, Grundskola, Gymnasium, Universitet/Högskolestudier, Yrkesutbildning
Ort
Hallstahammar
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb), Heltidsjobb (erfaren)
Typ av jobb
Säkerhet
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Hallstahammar | Säkerhet | Heltidsjobb (förstajobb) | Heltidsjobb (erfaren) | Annan | Grundskola | Gymnasium | Universitet/Högskolestudier | Yrkesutbildning