Inaktiv platsannons

Teknisk fysiker till systemteknisk vapenintegration i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Område flygteknik och vapen är en del av utvecklingsavdelningen och har ca 110 medarbetare fördelade på 7 sektioner. Områdets uppgift är att genomföra utvecklingsuppdrag, tekniska studier, samt stödja affärsområdets produkter i tjänst.

Sektionen systemteknisk vapenintegration ansvarar för systemteknisk integration av vapen och yttre laster på främst JAS 39 Gripen. Sektionens arbete omfattar utveckling och införande av vapenfunktioner i flygplanets vapenrelaterade datorer, samt i flygplanets planerings-, utvärderings- och träningssystem.

Sektionen har ett brett kontaktnät såväl internt Saab som med kunder och vapenleverantörer runt om i världen.

Din framtida utmaning

Vi söker dig som vill arbeta med utveckling av vapenfunktion i flygplan och i markbaserade stödsystem.

Du kommer att delta i utvecklingen från konceptarbete och systemdesign till mjukvaruutveckling, testning och slutligen verifiering i simulatorer och flygplan.

Du kommer att jobba på en dynamisk arbetsplats där regelbundna kontakter med specialister, piloter, leverantörer och kunder tillhör vardagen. Resor förekommer.

Den du är idag

Du har ett genuint tekniskt intresse och som person är du kommunikativ och tycker om att hantera många kontaktytor. Lämplig bakgrund är civilingenjörsutbildning, gärna teknisk fysik med inriktning mot mjukvaruutveckling. Du har lätt att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Urval görs löpande. Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)