Inaktiv platsannons

Systemingenjör, integration av sensorer i Gripen C-D i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

På vår sektionen är vi ca 20 medarbetare, vi arbetar med integration av dagens och framtidens radar- och IFF-system (indentifieringssystem). Vi är en del av området Taktiska System med ca 200 medarbetare som utvecklar funktioner inom teknikområdena kommunikation och datalänkar, målinmätning, elektronisk krigsföring, navigering, spaning och beslutsstöd.

Vi behöver förstärkning av dig som vill vara med i utvecklingen tillsammans med oss av Gripens identifierings- och radarsystem som är två av flygplanets sensorer.

På Saab har du stora möjligheter till personlig utveckling eftersom Saab både är ett stort och internationellt företag. På Saab ser vi det som självklart att ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Din framtida utmaning

Saab, en av få flygplansutvecklare i världen, uppgraderar nu Gripen C/D.

Som systemingenjör får du arbeta i ett av våra multifunktionella team som täcker hela kedjan i utvecklingen av ett delsystem. Allteftersom du utvecklas i rollen finns det möjlighet att arbeta med kravanalys, system- och mjukvarudesign, specifikationsarbete, verifiering i simulatorer och stöttning till flygprov. För att lösa uppgiften har vi tillgång till flera verktyg, testriggar och provflygplan.

Du får många kontaktytor och samarbetar med både andra interna avdelningar och med externa leverantörer, kunder och brukare i ett växande antal länder.

Vi på sektionen Radar och IFF behöver förstärkning av dig som tycker att kombinationen av funktionsutveckling, teknikområdet och internationella samarbeten verkar spännande. Du kommer att ingå i ett team som ansvarar för att utveckla funktioner inom radar och identifiering. Ditt huvudansvar kommer att vara inom funktionsutveckling, mjukvaruutveckling och krav/design/verifiering.

Vi har en kultur som fokuserar på samarbete där vi utnyttjar varandras olika förmågor. 

För att få en så bra start som möjligt anpassar vi din introduktion till dina tidigare erfarenheter och du får en handledare som hjälper dig i din nya roll.

Den du är idag

Du är en person med intresse för systemutveckling. Du samarbetar gärna med andra. Du tycker om problemlösning.

Du vill gärna utveckla dig inom vårt teknikområde som du tycker verkar intressant. Meriterande om du även har tidigare erfarenhet eller utbildning inom till exempel integration av elektronikutrustning med radiosändare och mottagare.

Du är en person som:

  • gärna vill utveckla dig inom vårt teknikområde som du tycker verkar intressant. Har du inte specifika erfarenheter från vårt teknikområde så får du möjlighet att utveckla dessa kunskaper hos oss.
  • är högskole-/civilingenjör eller liknande, alternativt innehar motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
  • har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska.

Vi är ute efter både dig som är nyutexaminerad och dig som kanske har några eller flera års arbetslivserfarenhet.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och kräver därför svenskt medborgarskap.

Passar du in på ovanstående profil? Skicka in din ansökan redan idag! Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)