Inaktiv platsannons

Systemutvecklare för framtidens flygande plattform i Gripen

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Du kommer tillhöra området HMI & Avionik som ingår i avdelningen Forskning och Utveckling inom affärsområdet Aeronautics.

Området ansvarar för att leda utvecklingen av framtidens flygande plattform, vilket innebär att genom innovation lösa och utveckla spjutspetsteknologi inom HMI, arkitektur och mjukvara. Området ansvarar även för att driva metodikutvecklingen inom sitt ansvarsområde, t.ex. hur mjuvara effektivast tas fram för flygande system.

Kompetens och den tekniska nivå inom området är väldigt hög ur ett internationellt perspektiv, så blir du en av oss så har du garanterat en spännande resa framför dig. Där du kommer utvecklas tillsammans med drygt 300 personer som brinner för sitt arbetsområde och våra produkter, där de på ett prestiglöst sätt gärna båda lär andra och lär sig av andra. Du kommer även på ett generöst sätt erbjudas både utbildning och möjligheter att delta på konferenser, när du blir en del av att utveckla framtidens system. Som ny hos oss får du en omfattande introduktionsutbildning och en personlig fadder, allt för att ge dig de rätta förutsättningarna för att lyckas i ditt dagliga arbete.

Din framtida utmaning

Vi söker nya medarbetare inom flera av våra ansvarsområden, så om du brinner för systemutveckling och känner entusiasm över våra produkter så kommer vi försöka hitta en roll som passar just dig. Där din bakgrund och dina önskemål väger tungt när valet av en specifik tjänst blir aktuell.

Områden vi nu bemannar är:

1.Systemutveckling, ansvarsområdet innebär att utveckla och förvalta det flygande systemet i Gripen E.

2.Metodikutveckling, ansvarsområdet innebär att vidareutveckla mjukvaruprocessen för Gripen E.

3. Integration av programvara inom Gripen E, ansvarsområdet är att integrera funktionalitet från flera applikationsteam  inom samma systemkonfiguration.

4.Plattformskonfiguration, ansvarsområdet är att utveckla verktyg som konfigurerar den flygande plattformen så att den uppfyller framtidens krav.

Den du är idag

Det viktigaste är att du har ett genuint intresse för vår verksamhet, att utveckla de datoriserade systemen för framtidens flygande produkter. Där vi önskar att du som person har ett djupt teknikintresse och samtidigt trivs att arbeta tillsammans med kollegor i ett teamorienterat arbetssätt.

Du har läst en tekniskt inriktad universitetsutbildning, där följande erfarenheter och kompetenser är meriterande:

* Erfarenhet av realtidssystem, gärna flygande eller andra säkerhetskritiska system

* C++, C, Ada

* Modellbaserad utveckling

* Matematisk optimering

* Utveckling av process och arbetssätt

 

Som person önskar vi att du har följande egenskaper:

* Noggrann och kommunikativ

* Nyfiken där du drivs av innovation och utveckling

* Lösningsorienterad och har en positiv grundsyn

* Målinriktad och motiveras av att leverera

Då vi nu söker nya medarbetare inom flera av områdets ansvarsområden så ska du inte vara rädd att söka, även om du känner att kompetensbeskrivningen ovan inte helt passar in på dig. För känner du entusiasm över att bli en av oss, är chansen stor att vi kan omsätta din specifika kompetens och erfarenhet till vår utveckling.

Tjänsterna innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Välkommen in med din ansökan! 

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)