Inaktiv platsannons

Examensarbete: Slagmaskin i Huskvarna

... På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats. Vad du blir...

Om tjänsten

Introduktion

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Vad du blir en del av

Saab Training & Simulation, en affärsenhet i Dynamics, är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför lasersimulatorer, instrumenterade träningsanläggningar, målmateriel samt tillhandahåller tjänster som service och underhåll av levererade system. 

I de system som används för fältbruk behöver vi testa våra handeldvapen som en del i vår simulatorutveckling.

Vårt huvudkontor ligger i Huskvarna.

 

Din utmaning

Saab Training och Simulation har en slagmaskin för simulering av vibrationsspektrum som genereras av vapen som avfyras med lösa skott. Orsaken till att vi har slagmaskinen är att kunna testa mekaniken i vår handeldvapensimulator under korrekta vibrationsförhållanden. Slagmaskinen maskinen togs fram i ett specialarbete utfört av två ingenjörsstudenter ifrån Umeå universitet. Under ett antal år så har slagmaskinen inte använts på grund av att de som tidigare använt den inte längre finns kvar på företaget eller gått vidare till andra uppgifter samt att behovet inte har funnits. Då maskinens användarinterface är ganska besvärligt så har det varit svårt att lära upp någon ny som kan hantera den. Specialarbetet går ut på att ta fram en mjukvara som kan styra maskinen och även presentera de data som den genererar. Det krävs att man sätter sig in i den elektronik och även till viss del mekanik som styr maskinen idag och ersätter den så gott det går med mjukvarustyrning och ett GUI. Det kommer även behövas att ta fram en tydlig andvändarmanual både för tillkommande och för befintliga delar av styrningen.

 

Den du är idag

Mjukvaruingenjör med inriktning mot elektronik och till viss del mekanik.

Arbetet kan utföras på Saab AB, Training & Simulation i Huskvarna.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Huskvarna
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Huskvarna | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)