Inaktiv platsannons

Erfaren systemingenjör till sektionen Räddnings- och Oxygensystem i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Området grundflygplanssystem ansvarar för utveckling av grundflygplanssystemen i alla produkter inom Aeronautics. I grundflygplanssystem ingår luftsystem, landställ, bränslesystem, inbäddade och hydrauliksystem, räddnings - och oxygensystem, förarutrustning, hjälpkraftsystem, elkraftsystem samt miljötålighetsteknik. Den största utmaningen inom området är vidareutveckling av Gripen, men vi arbetar även med andra produkter såsom obemannade farkoster, civila derivat, internationella samarbetsprojekt och forskningsprojekt.

Vi behöver nu förstärkning av en erfaren systemingenjör till vår sektion för Räddnings- och Oxygensystem. Meriterande är om du är systemingenjör med inriktning mot systemsäkerhet.

Sektionen för Räddnings- och Oxygensystem är involverad i flera projekt och består idag av ca 20 anställda samt ett fåtal konsulter, varav cirka 20% är kvinnor. Arbetsgruppen består av en spridd åldersfördelning och erfarenheten mellan de anställda varierar.

Din framtida utmaning

Tjänsten som systemingenjör innebär ett medverkande i utvecklandet av räddnings- och oxygensystemen för Gripen. Arbetet bedrivs i mindre team som består av engagerade, stödjande och kompetenta medarbetare som snabbt tar dig med i gemenskapen och in i teknikområdet. Du kommer att vara med, på olika sätt, i vår moderna utvecklingsmiljö. Det innebär att du kommer vara med i kedjan av utvecklingen, från tidiga definitionsfaser, via kravställning, design, systemsäkerhetsarbete, upphandling av hårdvara och mjukvaruimplementation, till verifiering i flygsimulator och stöd vid flygprov. Arbetet innebär även många kontaktytor mot flygplanets andra delsystem och teknikområden, såsom styrning/reglering, systemsäkerhet, flygprov, konstruktion, inköp samt kontakter med internationella underleverantörer och kunder.

Arbetsinnehållet och rollerna kräver erfarenhet och ofta spetskunskap inom teknikområdet. För att du ska känna dig trygg i din arbetsroll erbjuder vi en stegvis kompetensutveckling, både genom utbildningar och kunskapsöverföring med erfarna kollegor. Riktlinjen för din utveckling kommer till stor del att styras av dina tidigare erfarenheter, ditt engagemang och ditt intresse.

Den du är idag

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet som systemingenjör, gärna med inriktning mot systemsäkerhet. Du kan metodiken, men vill lära dig ett nytt område. Vi värdesätter att du är kommunikativ och att du samarbetar med andra på ett nyfiket, prestigelöst och ödmjukt sätt. Du trivs i andras sällskap och vågar fråga när du behöver information. Likaså ser vi att även att du kan arbeta självständigt för att kunna lösa dina arbetsuppgifter när så krävs.

Du behärskar det engelska språket i tal och skrift. Detta då all dokumentation i det dagliga arbetet samt konversationen med många kontakter sker på engelska.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och kräver därför svenskt medborgarskap. Placeringsort är Linköping.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)