Inaktiv platsannons

Examensarbete: Konceptstudie fordonsinstallation Carl-Gustaf i Karlskoga

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Mekanikavdelningen består idag av ca 150 personer uppdelat på 3 kontor, två i Karlskoga och ett i Linköping. Examensarbetet kommer att utföras på Dammbrokontoret i Karlskoga.

På Saab vill vi alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald. Tillsammans arbetar vi mot samma mål – att göra världen till en säkrare plats.

Din framtida utmaning

Examensarbetet går ut på att hitta olika konceptlösningar och utvärdera hur dessa uppfyller ställda krav.

De två huvudmoment som ingår i examensarbetet är:

  1. Förstudie
    Ta fram en projekt- och tidplan för arbetet och en allmän kravspecifikation för fordonsinstallationen. Kravspecifikation skall användas vid konceptframtagningen och utvärdering av dessa. I förstudien skall det avsättas tid för bakgrundsundersökning av Carl-Gustaf och Trackfire som är den vapenstation som skall nyttjas som plattform.

    Förstudien skall vara helt genomförd och godkänd av Saab Dynamics handledare innan nästa fas (konceptstudien) får påbörjas.

  2. Konceptstudie (ca 4/5 av totaltiden)
    Ta fram olika tänkbara lösningar av fordonsinstallation. De framtagna lösningarna skall på ett systematiskt sätt analyseras och utvecklas till ett fåtal koncept. Koncepten skall sedan utvärderas mot den kravspecifikation som togs fram i förstudien.

En teknisk rapport skall skrivas på engelska och en muntlig slutpresentation på Saab Dynamics skall genomföras.

Under tiden som examensarbetet pågår har du en visstidsanställning hos Saab. Ersättning utgår med 1750 kr per examensjobbspoäng (hp).

Den du är idag

Vi söker dig som är studerande till högskole-/civilingenjör inom maskinteknik eller liknande. Du har ett brinnande intresse för mekanik och tycker om att hitta kreativa lösningar på olika problem. Du är prestigelös med en god förmåga att ta egna initiativ och är van att självständigt strukturera och driva ditt arbete.

CAD-System som används är Catia (V5 och 3DExperience).

Examensarbetet är lämpligt för 1-2 personer.

#LI-DNP

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlskoga
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Karlskoga | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)