Inaktiv platsannons

Verksamhetsutvecklare Hälsa och Social verksamhet

Enhet H... Enheten Hälsa arbetar förebyggande och i kris med social trygghet, psykosocialt stöd och olycksfallsberedskap i syfte att främja människors fysiska och psykiska hälsa. Verksamheten bedrivs av frivilliga och kretsar, ofta i...

Om tjänsten

Enhet Hälsa

Enheten Hälsa arbetar förebyggande och i kris med social trygghet, psykosocialt stöd och olycksfallsberedskap i syfte att främja människors fysiska och psykiska hälsa. Verksamheten bedrivs av frivilliga och kretsar, ofta i samverkan med andra aktörer i samhället. Enheten Hälsa och dess resurser kan i händelse av kris-/katastrofinsatser ställas om och skalas upp för att möta temporära och extraordinära behov.

 

Om tjänsten

Som verksamhetsutvecklare inom området hälsa- och social verksamhet är du en del i hälsoenheten på Nationella avdelningen. I enheten finns kollegor som arbetar med psykosocialt stöd, sociala verksamheter och olycksfallsberedskap via Röda Korsets första hjälpengrupper. I uppdraget ingår att arbeta med och bidra till utvecklingen av Röda Korsets sociala verksamheter. Du ansvarar för att stödja befintlig och nystartande frivilligverksamheter där fokus för närvarande är: anhörigstöd och besöksverksamhet på häkten och anstalter, detta kan förändras över tid. I rollen ingår även att bidra med erfarenheter till omvärldsanalys, verksamhetspaketering- och metodik samt påverkansarbete. Ansvara för ansökningar, rapportering och kontakter med myndigheter och andra samarbetspartners. Arbetet kan innebära att du har flera resdagar per månad då du besöker och ger stöd till kretsar och deras verksamheter.

 

Kompetenskrav

  • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Erfarenhet av planering, budgetering, uppföljning, samordning och analys
  • Kunskaper i projektfinansiering och redovisning
  • Sakkunskap inom hälsoområdet alternativt social omsorg
  • Erfarenhet av att möta människor i utsatta situationer
  • Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska
  • Datorvana och goda färdigheter i Officepaketet

Det är positivt om du också har:

  • Egen erfarenhet av frivilligarbete
  • Erfarenhet av att arbeta i idéburen sektor
  • Erfarenhet av mångfaldsarbete
  • Kunskap eller erfarenhet av lokal beredskap
  • Ytterligare språkkunskaper är meriterande

 

Personliga egenskaper

Då du kommer att ha många kontaktytor i tjänsten behöver du ha en mycket god samarbetsförmåga och pedagogisk och kommunikativ läggning. Att agera på eget initiativ, ta ansvar för ditt arbete och vara självgående är mycket viktigt. Då du kommer att arbeta mot våra kretsar är det också viktigt att du är duktig på att förankra idéer och motivera och inspirera till utveckling. Ett metodiskt och systematiskt arbetssätt är en förutsättning för att lyckas i uppdraget. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Mer om tjänsten

Tjänsten är tillsvidare och omfattar heltid, möjliga placeringsorter är Stockholm, Göteborg eller Malmö. Start omgående. Välkommen med din ansökan senast 3 december!

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Lena Tynnemark, (svar kan dröja pga av semester).

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Medicin / Sjukvård, Omvårdnad
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska