Inaktiv platsannons

Systemingenjörer inom Avionik till framtidens flyg i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Du kommer att bli del av vår sektion ”Integrated Health Management” där vi arbetar med test och registrering för våra flygande system. Vår sektion består av 15 personer.

Arbetet inom sektionen bedrivs i nära samarbete med andra avdelningar inom till exempel utveckling, flyg- och systemprov. Vi arbetar nära delsystemen i utvecklingsorganisationen och hjälper dem att ta fram sund design för test och registrering. Dessa funktioner hjälper såväl piloter och tekniker att kunna få en korrekt bild av hur flygplanet mår.

Nu behöver vi förstärka vår sektion med ingenjörer som ska bidra i vårt arbete med att utveckla koncept för funktionsövervakning, dataregistrering och integrerad test. Detta ger i slutändan en produkt med god tillgänglighet till låg kostnad, en av Saabs största konkurrensfördelar.

Din framtida utmaning

I din roll som systemingenjör hos oss kommer du att medverka i att utveckla diagnostikfunktioner för Gripen och våra andra flygande farkoster. Arbetet bedrivs i mindre team med engagerade, stöttande och kompetenta medarbetare som snabbt tar dig med i gemenskapen och in i teknikområdet.

I vår moderna utvecklingsmiljö är du med på olika sätt i hela kedjan av utvecklingen, från tidiga definitionsfaser, via kravställning, design, modellering, systemsäkerhetsarbete och mjukvaruimplementation, till verifiering i flygsimulator och stöd vid flygprov. Ditt arbetsinnehåll och riktningen för din utveckling kommer till stor del att styras av dina tidigare erfarenheter och ditt intresse.

De funktioner som du kommer arbeta med har många gränssnitt mot övriga diagnostikfunktioner i flygplanet vilket ger dig en stor möjlighet att få en helhetsförståelse för Gripens komplexa system. Detta skapar god grund för fortsatt utveckling och karriär hos oss. Du kommer att få möjlighet att påverka teknikutvecklingen, ta stort ansvar i ditt arbete samt växa i vår organisation. I ditt arbete kommer du få en stegvis kompetensutveckling genom både utbildningar och kunskapsöverföring med erfarna kollegor.

Den du är idag

Vi söker dig som tycker om att arbeta med hela system, analysera och se samband. Du har en god förmåga att samarbeta med andra, starta och styra aktiviteter, fatta egna beslut och ta egna initiativ i ditt arbete. Vi kommer att värdesätta din vilja att bidra med nya tankar och idéer i arbetet med att utveckla våra arbetssätt.

Du är civil- eller högskoleingenjör med intresse av funktionsutveckling i tekniska system.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och kräver därför svenskt medborgarskap. Placeringsort är Linköping.

Som nyanställd på Aeronautics kommer du att ingå i ett introduktionsprogram där du kan knyta kontakter och får grundläggande kunskap om våra produkter, organisation och processer.

Kontakta gärna rekryteringsansvarig om du har några frågor eller funderingar kring tjänsten. Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Linköping | IT | Heltidsjobb (förstajobb)