Inaktiv platsannons

MTGMarket Analyst i Stockholm

Vi söker en Market Analyst! 

Om tjänsten

Vad rollen innebär
Tjänsten som Market Analyst innefattar utveckling och support till våra säljavdelningar inom TV och Online för kanalerna TV3, TV6, TV8, TV10, MTV, Comedy Central, FOX, National Geographics och History samt för Viafree. Det innebär att du kommer att delta i att hitta nya infallsvinklar och perspektiv för att öka vår försäljning, driva preferens genom B2B aktiviteter, samt bygga marknadens bästa erbjudande för TV och Online. Du kommer också utifrån research och marknadsanalyser ta fram pitchmaterial, uppdatera och sammanställa information, skapa presentationer och egna analyser av material från rapporter och trendmätningar.

Det här erbjuder vi dig
Vi erbjuder dig en nyckelroll i vårt Research & Strategy team och ett utmanande arbete i en miljö där du har möjlighet att utvecklas och bygga din egen framgång. Du kommer att vara en del i ett team med duktiga och drivna medarbetare som värdesätter laganda och kunskapsutbyte och du kommer att få arbeta med spännande produkter i ett bolag med stora karriärmöjligheter och hög professionalitet.

Vad söker vi?
Vi ser gärna att du har en relevant examen eller annan relevant utbildning och har jobbat minst ett par år inom mediebranschen. Det är meriterande om du har arbetat på en mediebyrå, eller om du har tidigare erfarenhet från en marknadsavdelning,  säljanalysavdelning eller konsultfirma. Kunskaper i några av de verktyg vi använder, MMS, RM, Sesame, Advantage är meriterande men inte ett måste. För att lyckas i rollen krävs att du har strategisk höjd samt mycket goda kunskaper i Excel och Powerpoint, att du har en känsla för layout, samt hur man presenterar och paketerar analytiskt material på ett konkret sätt.

Som person är du social, analytisk, drivande, noggrann och strukturerad. Du drivs av att fullfölja dina projekt och leverera goda resultat i en stimulerande och drivande arbetsmiljö. Detta är ett vikariat på 1 år.

Ansökan
Ansök genom att trycka på ansökningsknappen och bifoga CV samt personligt brev. För mer info, kontakta Andreas Karlsson, Recruiter, på Andreas.Karlsson@mtg.com. Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

MTG är ett företag för dig som älskar att arbeta med underhållning. För dig som lever för att skapa trollbindande upplevelser och innehåll som förgyller människors vardag. Vi tycker det är självklart att underhållningen finns tillgänglig överallt – på alla plattformar, både hemma och när du reser. I en värld som förändras snabbt söker vi dig som fascineras av utveckling och nya kreativa idéer. Du som vill vara med och forma framtidens spelplan och som inte är rädd för att prova nya vägar.

Är du intresserad av ett spännande jobb i en positiv och energisk miljö som gör avtryck på omgivningen, då är Modern Times Group stället för dig! Fler än 20 produktionsbolag, över 100 Tv-kanaler, mängder av marknadsledande digitala produkter och tjänster, i nästan 130 länder, över 6 kontinenter… välkommen med din ansökan till oss.

Publicerad den

16-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)