Inaktiv platsannons

IT Service Manager – Electronics i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Vi söker en IT Service Manager till sektionen R&D Application Services. Inom sektionen arbetar man med förvaltning och verksamhetsutveckling inom IS/IT-området. De har ett specifikt ansvar för applikationer och metodik kopplat till Mekanik-CAD/PDM, Elektronik-CAD, ILS, Mekanisk Analys och Produktion. Sektionen jobbar också med förvaltningen och verksamhetsutveckling på uppdrag av Saabs olika enheter/affärsområden.

Inom sektionen arbetar såväl egen personal som konsulter och man nyttjar också strategiska samarbetspartners och leverantörer i sitt uppdrag. Många av leverantörerna är programvaruleverantörer. Sektionen har ett 20-tal medarbetare i dagsläget och verksamheten är spridd i Sverige på ett antal olika Saab siter. 

Din framtida utmaning

Som IT Service Manager jobbar du som övergripande ansvarig för systemen kopplade till Elektronikkonstruktion/El-CAD. Du ansvarar för ett MO (Maintenance Object) där ett antal applikationer ingår och du har en förvaltning där du och dina kollegor arbetar med dessa applikationer. IT Service Manager rollen är en Teamledarroll så det är din uppgift att leda teamet i vardagen.

Du och ditt team servar olika delar av Saabs organisation med era applikationslösningar och verksamhet bedrivs på flera orter. Utöver ett aktivt teamledarskap krävs du också på att ha god hand med kunder och leverantörer, främst inom applikationsdelen, då merparten av applikationerna är kommersiella applikationer som vi nyttjar.

Vi söker dig som har ett teknikintresse primärt inom elektronikkonstruktion och som gillar att arbeta med människor i team. Ni tar fram lösningar och definierar tjänster för förvaltning. PM3 används som styrmodell i arbetet. Medarbetarna i teamet består av några som arbetat länge med dessa frågor och några som precis har börjat sin karriär inom detta område.

Den du är idag

Vi ser att du som söker är ingenjör, systemvetare eller motsvarande i botten och utöver din akademiska utbildning har du åtminstone 3 års arbetslivserfarenhet.

För att lyckas i rollen är du engagerad och mån om att aktivt leda och utveckla teamet med fokus på leverans och kundnöjdhet. Du är insatt i tekniken och kan möta såväl kunder som leverantörer och hantera dessa på egen hand. Vidare ser vi att du är en flexibel och pragmatisk person som förstår innebörden av att vara serviceinriktad. Du är lyhörd för din omgivnings krav på dig och din grupp och du är inte rädd för att agera och ta beslut.

Det är meriterande om du har intresse av och god kunskap inom elektronikkonstruktion. Du är en driven människa som har goda erfarenheter av systemutveckling alternativt förvaltning. Slutligen ser vi att du som söker är ansvarstagande och ser till att det du ansvarar för fungerar och har kvalitet.

Du talar och skriver svenska och engelska flytande.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. 

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | IT | Heltidsjobb (förstajobb)