Inaktiv platsannons

Sektionschefer till Enterprise Application Management inom Saab ICT i vara

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

För att säkerställa att vi på Saab fortsätter att leverera våra produkter, såsom ubåtar och flygplan, i absoluta världsklass söker vi nu dig som vill vara med att bygga upp en ny organisation tillsammans med våra medarbetare för att utveckla och drifta säkra IT-miljöer inom applikationsområdet.

Group ICT är en del av Saab koncernen och ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utveckling- och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter såsom applikationer, licenshantering, Exportkontroll etc.

Enterprise Application management ansvarar för såväl inhouse drift samt drift via flera underleverantörer och outsorcingpartners. Vi fungerar som en driftorganisation såväl som en beställarorganisation. Vi söker nu sektionschefer som tillsammans med avdelningschefen, chefskollegorna och medarbetare vill vara med och utveckla Enterprise Application Management. Vårt uppdrag är att fortsätta utvecklas som drift- och beställarorganisation med ett globalt ansvarsområde, som stöttar Saabs verksamhet och affärer inom utveckling, drift och support samt förvaltning av IT-miljöer med krav på hög säkerhet. Du blir en del av Enterprise Application Managements ledningsgrupp.

Din framtida utmaning

Vi söker chefer till följande sektioner:

Export Control

- Inom exportkontroll ansvarar vi för drift, support och vidareutveckling av de standardverktyg som används för att hantera exportkontrollerad information inom Saab men även för samarbete med externa parter. Vi stöttar Saabs affärsverksamhet inom verksamhetsprojekt när det finns ett behov av att integrera exempelvis ett affärssystem med en exportkontrollfunktion. Exportkontrollförvaltningen är idag under uppbyggnad och den kommer att växa i takt med ett ökat behov av exportkontrollstöd från Saabs olika affärsområden.

IT for IT

- IT for IT ansvarar för interna IT-verktyg och processer som stöttar hela Saabs IT-leverans. Området tillhandahåller Service Catalogue, Integration Competence Center, Masterdata, Identity Management, ärendehanteringssystem och beslutsstödsystem via Business Analytics. En del av applikationerna förvaltas av ICT och en del förvaltas av externa leverantörer. Det ingår processarbete, förvaltning av budgetverktyg samt funktioner för Invoicing, Charging och Service Ofering. IT for IT tillhandahåller även second line support via AM OCenter.

Common Application Services

- Common Application Services ansvarar för applikationsförvaltning inom områdena InfoCom, HR, Marknad, Project Management, Information Management, Quality, Procurement och Finance. För en stor del av våra applikationer är det kunder inom koncernsfunktionerna som är huvudintressent, men nyttjandet är oftast över hela Saab. En del av applikationerna förvaltas helt av ICT och en del är outsourcade till externa partners. Det ingår förändringsarbete och utvecklingsuppdrag som innebär arbete med kravinsamling, att driva förändring mot leverantör och koordinering av resurser både inom och utom förvaltningen.

ERP Application Services

- ERP Application Services ansvar för applikationsförvalting av Saabs affärssystem IFS Applications. Området tillhandahåller support, förändringsarbete, utbildning och utveckling av IFS Applications vilket innebär nära samarbete med respektive affärsområde inom Saab men även med IFS och andra externa partner/leverantörer. I arbetet ingår att driva/delta i projekt kopplade till nyinstallation eller uppgradering av IFS Applications men även verksamhetsutvecklingsprojekt knutna till Saabs olika affärsområden.

Software Provisioning

- Software Provisioning ansvarar för hantera inköp av mjukvarulicenser för flera av Saabs leverantörer samt att säkerställa att Saab är rätt licensierade. En annan viktig del av arbetet är att utvärdera och paketera all mjukvara som ska användas på Saabs Client Platform. Våra kunder finns över hela Saab, både i Sverige och globalt. Mycket arbete läggs också på behovsinsamling med referensgrupper samt förhandling med leverantörer tillsammans med Group Procurement. Det ingår också en del arbete med optimering och bevakning av licensnyttjande samt avrapportering till affärsenheterna via olika forum.

Den du är idag

Du som söker är driven, innovativ och ansvarsfull. Eftersom rollen innebär mycket kontakter och samarbete läggs stor vikt vid din sociala förmåga. Du är intresserad av att coacha, vågar fatta beslut och är samtidigt prestigelös med förmåga att lyssna och ta del av andras erfarenheter.

Det är ett meriterande om du har ledarerfarenhet sedan tidigare och erfarenhet inom respektive IT område (beroende på tjänst). Vi ser det som troligt att du har en akademisk examen inom teknik/IT eller har motsvarande arbetslivserfarenhet.

Resor inom och utom Sverige förekommer. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
vara
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

IT | Heltidsjobb (förstajobb)