Inaktiv platsannons

Vill du vara med och hålla våra provflygplan i luften? i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Avdelningen du tillhör, med ca 35 medarbetare, benämns Flight Test & Verification Maintenance med ansvar för all planering och utförande av flygunderhåll på provflygplan, serieflygplan, basmateriel och flygsäkerhetsmateriel.

Din framtida utmaning

Uppdraget är att verka som beredare och teknisk bokföring inom Systemsektionen tillhörande Flight Test & Verification Maintenance. Sektionen verkar inom området Fortsatt Luftvärdighet (enligt regelverket RML V-6D) med ansvar förunderhållsberedning, teknisk bokföring, teknikstöd, utvärdering samt för att godkända data ska finnas tillgängliga inom flygunderhållsverksamheten.

Arbetsuppgifterna består främst av att bevaka och beordra ut förebyggande-UH och Teknisk order till verkstan,att bereda och beordra ut modifieringar av flygplanen. Arbetsuppgifterna består även av att skapa åtgärdslista med kommande Uh till verkstaden, kontrollera och registrera utförda UH-åtgärder samt arkivering av flygplandokumentation och hålla våra Uh-system uppdaterade.

Rapportering sker främst till verkstaden, planeringen,närmaste Sektionschef och till Teknisk Chef enligt Regler för militär luftfart (RML).

Den du är idag

Vi söker dig som är en engagerad och energisk person. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra och du trivs med att skapa och vårda relationer. Du kommer att arbeta med en bredd av arbetsuppgifter och i en dynamisk miljö, så ser vi också att du har förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter och att du kan driva och strukturera ditt eget arbete med ett gott omdöme och ett affärsmässigt förhållningssätt. Du har också en god förmåga att ta egna initiativ för att lösa dina uppgifter. Det är viktigt för dig att nå ställda mål enligt plan och förväntningar.

Du har genomgått gymnasieutbildning, gärna inom flygområdet. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Kunskaper om drift och underhåll av luftfartyg är meriterande, även kunskaper om RML (Regler för militär luftfart) och något underhållsuppföljningssystem.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)