Inaktiv platsannons

Konstruktör inom finmekanik i Karlskoga

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Mekanikavdelningen består av ca 120 medarbetare fördelade på tre kontor. Två av dem finns i Karlskoga och ett i Linköping. Sektionen för stridsdelsteknik ligger i Karlskoga består idag av 14 medarbetare. Inom sektionen arbetar vi med design och utveckling av stridsdelar och tändrör. Sektionen ansvarar för både nyutveckling och förvaltning inom teknikområdet. Vi arbetar inom de flesta av företagets produktområden.

Din framtida utmaning

Du kommer att arbeta med utveckling av tändrör/finmekanik och är med genom hela kedjan, från idé till färdig produkt. Vi arbetar med allt från Design, konstruktion och problemlösning, till att ta fram försöksmateriel och genomföra provning.

Utvecklingen sker i projektform som varierar i storlek och omfång, vilket ställer krav på din förmåga att arbeta självständigt så väl som i grupp. I ditt arbete har du många kontaktytor, framförallt inom företaget, men även externt. Förutom utveckling ingår produktvård, samt stöttning mot produktionen och inköp, i arbetsuppgifterna.

Den du är idag

Vi söker en person som med positiv energi skapar engagemang. Då du kommer att samverka med både interna som externa kunder ser vi det viktigt att du är en god kommunikatör.

Du skall vara intresserad och ha en känsla för finmekanik och har förmodligen praktisk erfarenhet inom området. Du är ingenjör eller motsvarande

Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Meriterande är om du har erfarenhet av konstruktion i något 3D verktyg.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och en säkerhetsprövning utförd av myndighet måste därför genomföras.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlskoga
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Karlskoga | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)