Inaktiv platsannons

Ingenjör Underhåll - Elektronik och Styrsystem i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Enheten Maintenance Production är vår samlade kompetens för underhåll och reparation samt logistik – enheten möjliggör en effektivare verksamhet och ökad konkurrenskraft för S&S affärsenheter. Vårt område underhållsproduktion i Malmslätt består av 110 medarbetare uppdelade i fyra produktionsgrupper.

Underhållsproduktionen supportas av områdets sektioner för engineering och logistik. Sektionen Engineering ansvarar för att tillhandahålla tekniska tjänster för underhåll inom mekanik, elektromekanik och säkerhetsmateriel för både militära och civila flygsystem. I sektionen ingår Planning, Production Engineering och Production Support.

Vi söker nu en systemingenjör som vill vara med och utveckla vårt framtida arbete med test- och underhållsutrustning till Gripen och andra flygande system.

Din framtida utmaning

Som systemingenjör hos oss kommer du att arbeta med att utveckla, kravställa, designa, konstruera och verifiera test- och underhållsutrustning till militära och civila flygplan och helikoptrar.

Arbetsuppgifterna består av att delta i och driva utvecklingsprojekt där fastställande av krav, design, realisation, verifiering och driftsättning ingår. Du kommer att ha mycket kontakt med både underleverantörer och partners både i och utanför Sverige. Arbetet innebär även att utveckla nya styrsystem (PLC) till testutrustningar, uppgradera och modifiera styrsystem till äldre testutrustningar. Vår dokumentation är på engelska.

En viktig del i arbetsuppgifterna är att tillhandahålla både tekniskt och praktiskt stöd till vår underhållsverkstad samt tekniskt stöd till vår marknadsstab, till exempel i samband med framtagning av offerter och kalkyler. Kombinationen med att både driva vår utveckling och förmågan att praktiskt hjälpa till i vår underhållsverkstad har varit en framgångsfaktor för oss och därmed också en väldigt viktig del i denna tjänst.

Arbetet bedrivs mycket självständigt och erbjuder stora möjligheter till variation och utveckling, både teoretiskt och praktiskt, inom ett mycket brett verksamhetsområde. Resor i tjänsten kan förekomma, både inom och utanför Sverige. I framtiden ser vi goda möjligheter till utlandstjänstgöring för den som vill och kan.     

Den du är idag

Du är idag ingenjör med flera års erfarenhet och en bred kompetens med inriktning på elektronik och styrsystem, du har kunskaper inom både analog och digital teknik. Du har goda kunskaper inom PLC.

Du har en mycket god analytisk förmåga och kan realisera dina idéer. Vi söker dig som tar ansvar för din uppgift, strukturerar ditt arbete och driver processen vidare. Du gillar att lösa tekniska problem och har en god förmåga att samarbeta med andra.

Du bör ha goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vänta inte med din ansökan! Sök idag!

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)