Inaktiv platsannons

Kreativa verktygskonstruktörer inom mekanik i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

 

Nyfiken på Saab? Triggas du av att arbeta i hela kedjan från idé och koncept till färdig produkt? Visst vore det häftigt att kunna gå ut i produktionen och se det faktiska resultatet? Till Saab Aeronautics söker vi nu verktygskonstruktörer inom mekanik!

En framtid med ökad internationalisering innebär intressanta utmaningar inom området Industrialisering i form av nya flygsystem, nya kunder och nya partners. Inom området har vi två sektioner med hög kompetens inom bl.a. konstruktion av verktyg. Sektionerna ansvarar för konstruktion och tillhandahållande av verktyg till projekt inom Aeronautics (t.ex. Gripen och framtida flygsystem).

Din framtida utmaning

Som konstruktör på Saab Aeronautics arbetar du med att ta fram konstruktionslösningar i både nya och pågående projekt. Exempelvis kan detta innebära att designa verktyg, verkstadsutrustning och jiggar för byggnation av olika flygsystem.

Du kommer att ha kontakt med internationella partners, externa leverantörer och komponenttillverkare samt interna avdelningar såsom konstruktion, produktion, produktionsteknik, kvalitet, systeminstallation och systemutveckling.

Om du vill få möjlighet att använda din kreativa sida och samarbeta med erfarna kollegor tror vi att detta kan vara något för dig

Den du är idag

För att arbeta som verktygskonstruktör inom mekanik tror vi att du har följande bakgrund:

  • Högskoleutbildning inom relevant område
  • Några års erfarenhet inom konstruktion
  • Kunskaper i Catia V5 är meriterande

För att lyckas i rollen som verktygskonstruktör på Saab tror vi att du är van att ta egna initiativ och att självständigt driva arbetet framåt. Du är kommunikativ och strävar efter att utföra ett designarbete av hög kvalitet. Eftersom projektplanerna sträcker sig över flera månader krävs att du är uthållig samt att du ser värdet i att skapa dina egna delmål. Vi tror att du har ett stort teknikintresse, en väl utvecklad samarbetsförmåga och ett helhetstänk som gör att du har förmågan att se flöden. Arbetet lämnar stort utrymme för eget ansvar och utvecklingsmöjligheter med en mängd varierande arbetsuppgifter

 

Känner du igen dig på beskrivningen? Skicka gärna in din ansökan redan idag då urvalet sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Saab med Skill och du blir anställd hos Saab. Eftersom tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs därför svenskt medborgarskap.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)