Inaktiv platsannons

Beräkningsingenjör Systemhållfasthet i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Vi söker nu en hållfasthetsingenjör till sektionen Systemhållfasthet. Sektionen är en del av området strukturteknik och består idag av 24 fasta medarbetare och nästan lika många konsulter. Vi besitter världsunik kompetens vad gäller att hållfasthetssäkra installationen av olika avancerade system i våra militära och civila flygplan. Tjänsten omfattar hållfasthetsdimensionering av interna system som exempelvis landställ, hydraul-, luft- och bränslesystem samt flygplanets yttre utrustning. Arbetet innefattar både statisk dimensionering och livslängdsdimensionering, där avancerade FE-analyser är ett viktigt inslag i arbetet, likväl som analytiska beräkningsmetoder. Som en central del i verksamheten ingår även provning för att verifiera beräkningar samt certifiera systeminstallationen.

Produktmässigt jobbar gruppen med tonvikt mot JAS39 Gripen men är även inblandade i andra produkter, exempelvis Saab 340/2000 derivat och andra luftburna affärsprojekt. Då vi jobbar med flertalet underleverantörer har vi ett brett internationellt kontaktnät.

Som ingenjör på Saab och systemhållfasthet ffinns det goda utvecklingsmöjligheter genom det breda utbud av kurser och utbildningar som erbjuds. Saab erbjuder många olika karriärvägar inom teknik, management och projekt, såväl inom Sverige som internationellt.

Din framtida utmaning

Som hållfasthetsingenjör på Systemhållfasthet arbetar du i tvärfunktionella projektteam tillsammans med funktioner från flera olika kompetensområden inom strukturteknik, produktionsteknik och grundflygplanssystem. Tillsammans definierar vi koncept och utvecklar optimala systeminstallationer med avseende på teknik, ledtid och kostnad. I rollen ingår statisk dimensionering och livslängdsdimensionering, från konceptstudier av designprinciper och materialval till optimering av komponenter. Arbetet innefattar även granskning av delsystem inköpta från underleverantörer, vilket medför att du kommer att ha externa kontakter med dessa.

Den du är idag

Som hållfasthetsingenjör har du givetvis en väl utvecklad analytisk förmåga samtidigt som du är driven och målfokuserad. Projektarbetet kräver flexibilitet, en god förmåga att ta egna initiativ samt att du självständigt kan strukturera och planera arbetet. Du är nyfiken, vill utveckla dig vidare inom hållfasthetsanalys, och du tycker om att arbeta brett med hela system. Arbetet innebär dialog och samordning såväl inom olika projektteam, som mot andra kontaktytor inom och utanför organisationen. Det är därför viktigt att du är utåtriktad samt har en god förmåga och vilja att samarbeta.

Du är civilingenjör inom Maskinteknik, Farkostteknik eller Teknisk Fysik med inriktning mot hållfasthetslära och beräkning. Vidare är du väl förtrogen med Grundläggande teorier och kan utföra handberäkningar såväl som FE analyser i intern eller kommersiell mjukvara. Du besitter även kunskap inom utmattningsdimensionering och skadetålighetsanalys

Kontakter med kunder, underleverantörer, forskningsinstitut och samarbetspartners ställer krav på god förmåga att uttrycka sig verbalt och i skrift, både på engelska och svenska.

Är du intresserad av att utvecklas tillsammans med mycket kunniga medarbetare i spännande projekt? Då är du rätt person och vi vill gärna komma i kontakt med dig.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.Placeringsort är Linköping.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)