Inaktiv platsannons

Mekanist med inriktning optomekanik och finmekanik i Göteborg

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Product Area Laser är en avdelning inom Airborne Surveillance Systems. På avdelningen utvecklar och säljer vi bl.a laseravståndsmätare för avancerade luftburna, markbaserade och marina sensorsystem. Vi är ett tight gäng med korta beslutsvägar.

Din framtida utmaning

Till sektionen för Laser Systems Design söker vi nu en mekanikkonstruktör med intresse för opto- och finmekanik.

Vi arbetar i en intressant och utvecklande miljö där man får utrymme att själv påverka arbetet. I arbetsuppgifterna ingår konstruktion, design, utvärdering och dokumentation av mekaniklösningar för våra laserprodukter. Du skall också vårda och förbättra befintliga produkter som vi är konstruktionsansvariga för. Uppgifterna är varierande och präglas av både teoretiskt och praktiskt arbete. Du kommer även att ha kontakt med utländska underleverantörer och kunder.

Den du är idag

Vi söker dig som tycker om att samarbeta med andra samt är engagerad och målfokuserad. Du har förmåga att finna och ta till dig information. Vi önskar också att du har vilja och ambition att utvecklas med företaget, både som människa och i din yrkesroll. Du är högskole- el civilingenjör inom mekankområdet, gärna med optikpåbyggnad.

Erfarenhet i CAD-verktyg för mekanik är önskvärt. 

Vi söker dig som är nyutexaminerad eller dig som har erfarenhet. 

Placering för tjänsten är Göteborg.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)