Inaktiv platsannons

Programvarukonstruktör till Runtime Environments i Göteborg

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Affärsenheten Airborne Surveillance Systems ansvarar för flygburen radar och övervakningssystem. Till gruppen Computer Hardware & Runtime Environments söker vi nu nya medarbetare, med inriktning programvara.

Din framtida utmaning

Vårt arbete är omväxlande och innehållsrikt och syftar till att få säkra och stabila operativsystem till våra produkter. Vi konfigurerar operativsystemet så att det stödjer de applikationer som ingår i våra radarsystem. Vi säkerställer även kommunikation mellan olika hårdvaruenheter. Vi arbetar med fokus på slutanvändaren och på att leverera system som av våra kunder uppfattas som lätthanterligt.

Som konstruktör i vår grupp ansvarar du för design av script, programvaror och drivers. Informationssäkerhet är ett viktigt område där vi använder olika metoder och verktyg för att uppfylla våra kunders krav på säkra system. Vårt dagliga arbete utförs i team och dokumentering och versionshantering har en central roll i arbetet.

Våra produkter lever länge och en betydande del av vårt arbete består av service och uppgraderingar. Brinner du för teknisk problemlösning i en Linux- och Windows-värld och tycker att ovanstående låter intressant, då är detta rätta platsen för dig.

Den du är idag

Du drivs av att lära dig nya saker. Du tycker att en miljö som präglas av samarbete och arbete i team med andra kollegor passar dig bäst. Du söker ett arbete där problemlösning är ett dagligt inslag. Att vara serviceinriktad är naturlig del av din personlighet.

Vi tror att du är civilingenjör med inriktning mot programvara och med ett stort intresse inom teknikområdet. Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av att konfigurera operativsystem och att utveckla programvara.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)