Inaktiv platsannons

Kontrollberedare, Detaljtillverkning i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Inom avdelningen industrialisera detaljtillverkning arbetar ca 40 personer (inkl konsulter) med produktionsteknik, NC/CMM-programmering och kontrollberedning. Avdelningens verksamhetsområden infattar teknikområden som Maskin, Plåt, Rör & Svets samt stöd till Aerostructures komposittillverkning.

Kontrollberedning och framställning av mätunderlag/instruktioner utförs till de detaljer som inte mäts i mätmaskin utan med manuella mätdon.

Din framtida utmaning

Du kommer som Kontrollberedare arbeta aktivt i gränssnitt mellan konstruktion och produktion för att omsätta konstruktionskraven (FTA) till mätunderlag som verifierar de tillverkade artiklarna. Det framställda underlaget används av verkstäderna för att genomföra kontroll av de produkter som tillverkas.

Metodik och utvecklingsarbete av system och processer ingår även i arbetsbeskrivningen.

Konsultkontakter och beredning av externa arbetspaket mot konsultbolag exempelvis SITC (Indien) och Hexagon(Sverige) är moment som tillkommer i det dagliga arbetet.

 

Den du är idag

Vi söker dig som har en god erfarenhet av kontrollarbete och behärskar måttsättning och form & läge.

Du har en teknisk utbildning ,erfarenhet från konstruktionsteknisk/produktionstekniskt arbete eller som kontrollant. Befattningen innebär ett omfattande samarbete med olika avdelningar inom företaget men även externa företag. Du bör därför vara utåtriktad, drivande och van att ta egna initiativ samt noggrann och systematisk. Goda språkkunskaper i engelska samt god datorvana är en merit.

Du kommer att utbildas i de system och den metodik som används i det dagliga arbetet..

 

Övriga önskvärda kvalifikationer:

- Erfarenhet från arbete som inbegriper FTA- måttsättning/Form&Läge

- Kontrollerfarenhet

- Kvalitetsarbete

- Statistisk processtyrning

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)