Inaktiv platsannons

Systemutvecklare med känsla för konfigurationsstyrning – flygplanssimulering i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Vi är en växande sektion på 34 personer, som arbetar med utveckling, systemdesign, integration och support av simulatorer. Sektionen ansvarar för flygsimuleringen av Gripen, som används i såväl simulatorer som stöttar vidareutvecklingen av flygplanet, som till simulatorer avsedda för träning av piloter och stödpersonal.

Flygsimuleringen är mycket avancerad och är att betrakta som ett virtuellt flygplan. Vi arbetar just nu med att utveckla generell teknik för nästa generations simulatorer.

Vi arbetar i projekt eller team, där det alltid är högt i tak. Vi använder oss av visuell planering och strävar efter ständig förbättring. Kompetenshöjning runt arbetssätt och ny teknik är en naturlig och viktig del av arbetet.

Din framtida utmaning

Du kommer att ingå i ett team som förvaltar modeller och verktyg för flygplanssimulering av Gripensystemet. Kontinuerlig uppdatering och leverans av artefakter inom flygplanssimulering till olika simuleringsplattformar för varje kund är en utmaning.

Konfigurationsstyrning, mjukvaruuppdatering, informationssäkerhet, testning och kommunikation med utvecklare och simulatoranvändare, är några exempel på teamets uppgifter.

Du kommer att få arbeta med mjukvarukvalité, använda och utveckla CM-verktyg för olika versioner av flygplanssimuleringen, felsöka och underhålla mjukvara för automatiska byggen och testsystem.

Du kommer även vara delaktig i att ta fram kursmaterial och att utbilda utvecklare inom Gripensystemet och simulatoranvändare om de processer och verktyg som teamet ansvarar för.

Den du är idag

Vi söker dig med brett tekniskt intresse som har förmågan att omsätta krav till tekniska lösningar. Prestigelöshet samt en rejäl portion nyfikenhet är viktigt eftersom du kommer att arbeta i en kreativ och komplex miljö. Arbetet är både självständigt och i nära samarbete med kollegor och kunder inom Saab (främst ingenjörer). Du gillar därför lagarbete, variation och utmaningar. Du är en flexibel och öppen person som har ett positivt förhållningssätt till att lösa utmanande problem. Du tycker att det är viktigt med kommunikation och ordning och reda.

Meriterande, är kunskaper och erfarenheter från något av följande:

  • C, C++, Python
  • Jenkins
  • Git, Bitbucket, Confluence, Jira
  • Scrum, Kanban
  • Realtidssimulering och simulatorsystem
  • Erfarenhet eller ambition att arbeta med tekniskt ledarskap
  • Att skriva teknisk dokumentation på engelska och kunna presentera den på ett pedagogiskt sätt

 

Eftersom vi ser till helheten så är dina personliga egenskaper lika viktiga som teknikkunnande.

Vill du jobba med världsledande flygsimulering? Vill du utvecklas? Då kommer du att få möjlighet att komplettera dina kunskaper med det som behövs för att du skall kunna jobba med avancerad simulering av kompletta farkoster.

Lämplig bakgrund är civilingenjör eller högskoleingenjör eller motsvarande.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet

Vill du veta mera? Skicka in en ansökan!

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)